Feyenoord Vrouwen 1 verliezen Klassieker in De Kuip

De Feyenoord Vrouwen hebben De Klassieker met 1-4 verloren. Het team speelde voor het eerst een officiele wedstrijd in De Kuip en werden daar aangemoedigd door ruim veertien duizend supporters, wat een record is in de Pure Energie Vrouwen Eredivisie. De Rotterdammers staan nu vijfde op de ranglijst.

Feyenoord werd in het begin van de wedstrijd compleet overrompeld door de bezoekers uit Amsterdam en stond na een kwartier spelen met maar liefst 0-3 achter. De feestelijke middag in De Kuip dreigde zo uit te draaien op een deceptie. Voor rust kon Kim Hendriks nog wel wat terugdoen voor Feyenoord: 1-3. Vlak daarna scoorde Victoria Pelova echter al weer voor Ajax en zette daarmee de ruststand op het bord: 1-4.

Na rust wist Feyenoord de rug te rechten. De ploeg gaf minder weg en kwam zelf ook tot een aantal kansen. Ondanks het betere spel moest Feyenoord-keeper Jacintha Weimar wel een paar cruciale reddingen verrichten om te voorkomen dat de score alsnog groter uitviel. Eindstand: 1-4.

6' | 0-1 | Leuchter
12' | 0-2 | Tromp
16' | 0-3 | Grant
25' | 1-3 | Hendriks
32' | 1-4 | Pelova