Feyenoord verslaat Werder Bremen in laatste test voor FC Drita

Feyenoord verslaat Werder Bremen in laatste test voor FC Drita

Feyenoord heeft zaterdagmiddag Werder Bremen verslagen in een oefenduel. Nadat eerder op de dag de jeugd- en reservespelers van beide ploegen 3-3 speelden, was de eerste ploeg van Arne Slot in De Kuip met 2-1 te sterk voor de Duitsers. Jens Toornstra en Orkun Kökcü verzorgden de doelpunten.

De wedstrijd tegen Werder Bremen was de laatste test voor het seizoen van Feyenoord echt gaat beginnen. Donderdag staat de uitwedstrijd tegen FC Drita in de voorronde van de Conference League op het programma. In De Kuip was dan ook al zichtbaar hoe Arne Slot dat duel waarschijnlijk wil gaan spelen. Robert Bozeník was de spits, Jens Toornstra, Orkun Kökcü en Guus Til vormden het middenveld en Leroy Fer nam opnieuw de rol van centrale verdediger op zich.

Met de bekende namen liet Feyenoord opnieuw zien waar het al de hele voorbereiding naar toewerkt. De openingstreffer van Jens Toornstra in de zevende minuut was dan ook een perfect uitgespeeld doelpunt. Marcos Senesi legde de bal goed achter de defensie, waar Toornstra na een slimme loopactie opdook en zijn voet perfect tegen de bal kreeg: 1-0.

Feyenoord verslaat Werder Bremen in laatste test voor FC Drita

Feyenoord kreeg de nodige kansen op een tweede goal, waarvan die van Bryan Linssen veruit de mooiste was. De aanvaller combineerde met Til en schoot vanaf randje zestien met de buitenkant van zijn schoen op doel. Hij zag zijn mogelijke wereldgoal echter door de lat voorkomen worden. Ook Fer was vanuit een hoekschop dichtbij, maar zijn krachtige kopbal werd door de doelman uit de hoek getikt.

Aan de andere kant was het voor de Duitsers wel raak. Het was de Amerikaanse spits Joshua Sargent die trefzeker was. Ook later in de wedstrijd werd hij nog enkele keren gevaarlijk namens de bezoekers, maar toen hadden de Rotterdammers daar wel een antwoord op. Dat hij voor een 1-1 ruststand zorgde, kon echter niet voorkomen worden.

Toch was het Feyenoord dat in een iets minder spectaculaire tweede helft de overwinning naar zich toetrok. Dat gebeurde vanaf de penaltystip, want na een uitstekende aanval werd Malacia in de zestien naar de grond gewerkt. Kökcü, de nieuwe nummer 10 van Feyenoord, ging achter de bal staan en faalde niet. Hij bezorgde Feyenoord een 2-1 zege.

Feyenoord verslaat Werder Bremen in laatste test voor FC Drita

Scoreverloop
7' | 1-0 | Toornstra
27' | 1-1 | Sargent
60' | 2-1 | Kökcü

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Fer, Senesi, Malacia; Toornstra, Til, Kökcü; Linssen, Bozeník, Sinisterra

Wissels Feyenoord: Jansen; Diemers, Teixeira, Bannis, Vente, Burger, Hartjes, Milambo

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties