Feyenoord verpulvert Shakhtar en bereikt kwartfinale Europa League

Feyenoord heeft na een overtuigende wedstrijd met 7-1 gewonnen van Shakhtar Donetsk. Hiermee bereiken de Rotterdammers voor het eerst in 21 jaar de kwartfinales van de Europa League. Vrijdagmiddag om 13:00 wordt er geloot voor de tegenstander in de volgende ronde.

Na een mooie sfeeractie van Het Legioen bij de opkomst, begon Feyenoord sterk aan de wedstrijd. In de eerste minuten van de wedstrijd kregen de Rotterdammers al een aantal kansen en na negen minuten was het al raak voor de thuisploeg. Santiago Gimenez schoot de bal na een heerlijke individuele actie perfect voorbij de keeper. Feyenoord bleef ook na de voorsprong doorgaan met druk zetten en na 25 minuten lukte het Kökcü om vanaf een meter of twintig raak te schieten.

Shakhtar Donetsk kreeg halverwege de eerste helft nog één gevaarlijke poging, maar dit schot van afstand ging via de lat weer terug in het veld. Richting het einde van de eerste helft belandde een voorzet van Lopez op de arm bij een verdediger van Shakhtar, waarna de bal direct op de stip ging. Kökcü schoot de bal goed binnen en hiermee kwamen de Rotterdammers op een 3-0 voorsprong. Met een hele lading zelfvertrouwen ging Feyenoord de kleedkamer in.

Na rust waren de Oekraïners helemaal de weg kwijt. Feyenoord speelde daarentegen heel dominant voetbal en hield zich niet in. Al na vier minuten in de tweede helft schoot Oussama Idrissi de bal van afstand heerlijk binnen. Vanaf de zestigste minuut begon de doelpuntenmachine echt te draaien. De Marokkaanse linksbuiten schoot elf minuten na zijn eerste doelpunt de bal nog mooier in de bovenhoek. Ook Jahanbakhsh drukte nog zijn stempel op de wedstrijd, de Iraniër schoot de bal in minuut 64 mooi voorbij de keeper.

Twee minuten later was het alweer raak en maakte invaller Danilo het zevende doelpunt van de avond. Daarna ging de druk van de wedstrijd af en speelde Feyenoord het volwassen uit. In de slotminuten lukte het Kelsy nog om een doelpunt te maken voor Shakhtar, wat met de situatie in hun thuisland, een staande ovatie van De Kuip oplevert. De Rotterdammers bereiken na een historische wedstrijd de kwartfinales van de Europa League.