Feyenoord treft Benfica op zondag 30 juli

Feyenoord treft Benfica op zondag 30 juli

Feyenoord neemt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen het op tegen SL Benfica, zo werd afgelopen weekend bekend. Vandaag is bekend geworden dat de Portugezen op zondag 30 juli om 16:00 uur een oefenwedstrijd spelen in De Kuip.

SL Benfica is met oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes kampioen van Portugal geworden. Het team van trainer Roger Schmidt speelt tijdens de voorbereiding niet alleen tegen Feyenoord. Er staan ook oefenwedstrijden gepland tegen Southampton, FC Basel en twee toernooien op de agenda. Het vriendschappelijke duel tegen Feyenoord moet nog wel officieel bevestigd worden.

Voor Feyenoord begint de voorbereiding op dinsdag 4 juli, wanneer de eerste training voor het team van trainer Arne Slot gepland staat. De internationals sluiten later aan en krijgen een langere vakantie. Op zaterdag 8 juli worden de meeste internationals verwacht. Er bestaat echter een grote kans dat Santiago Giménez vanwege interlandverplichtingen later zal instromen.

Schmidt lovend over Aursnes
De 27-jarige Aursnes maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Benfica. De Noor maakte direct een grote indruk en zijn transfer wordt gezien als een voltreffer. Schmidt liet zich onlangs nog lovend uit over Aursnes, die voor dertien miljoen euro werd overgenomen. ''Fredrik is een supergreep geweest, een sleutelspeler in het team. Aursnes viel me direct op toen we met PSV tegen Feyenoord speelden. Maar ik zeg eerlijk: ik wist niet dat hij zó goed was.''

''Ik had na zijn overstap hoge verwachtingen, maar hij heeft ze nog overtroffen'', vervolgt de Duitser in het Algemeen Dagblad. ''Hij is zo’n speler waar we het over hadden: compleet. Voetbaltechnisch prima, fysiek sterk. En hij heeft zich bij Benfica nog doorontwikkeld van een controlerende middenvelder naar iemand die ook als buitenspeler uit de voeten kan én die ik als rechtsback heb gebruikt. Of we nog meer types-Aursnes op het oog hebben in Nederland? Haha, we zullen zien.''

Lees meer over
Benfica
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties