Feyenoord trainde op goal Jahanbakhsh: "Voortdurend op gehamerd"

Feyenoord trainde op goal Jahanbakhsh: "Voortdurend op gehamerd"

Na de late 2-1 zege van Feyenoord op AZ ging het uiteraard veel over de winnende treffer van Marcus Pedersen. Maar ook de 1-1, een kopgoal van Alireza Jahanbakhsh op aangeven van Oussama Idrissi, was een interessante. Deze pakte namelijk exact zo uit als waar de hele week op werd getraind.

Dat bevestigde Arne Slot op de persconferentie na de wedstrijd, al had hij geen idee waar de journalisten die informatie vandaan haalden. Clubwatcher Mikos Gouka vertelde er meer over in de AD Voetbal Podcast. "Die bal op Jahanbakhsh, daar was op getraind. Wij zien dat niet, want alles is besloten. Maar Danny Buijs heeft een week meegelopen en was zaterdag in De Kuip."

"Hij vertelde in de rust dat het doelpunt opvallend was, omdat er voortdurend op werd gehamerd. Een bal van de linkerkant naar de tweede paal, waar Jahanbakhsh een lengtevoordeel heeft ten opzichte van Milos Kerkez. Zo zie je dat het toch jammer is dat veel trainingen besloten zijn. Ook voor trainers en clubs zou het soms goed zijn om te laten zien dat je met veel meer bezig bent dan even afronden en een partijtje."

Aan het doelpunt zou overigens een handsbal van Pedersen vooraf zijn gegaan, maar die discussie was snel gevoerd. "Volgens mij was het heel duidelijk: er zat veel te veel tijd tussen het handsbal en het doelpunt", was Maarten Wijffels stellig. Gouka vulde aan: "De VAR heeft het beoordeeld als onbewust hands en daar zal iedereen het over eens zijn. Dan hoeft de VAR er niets mee te doen, omdat het niet direct erna een doelpunt oplevert. Volgens de regels heeft de VAR gehandeld zoals hij moest handelen."

Titelrace
Nu het lastigste programma voor Feyenoord er voorlopig op zit, lijkt de landstitel alsmaar reëler te worden. "Feyenoord is de belangrijkste titelkandidaat", stelde Wijffels. "Iedereen weet dat nu, dus vanaf nu wordt het interessant wat dat gaat doen met de spelers. Waar ik het meest benieuwd naar ben: wat doet Feyenoord als het ook in Europa nog een leuk parcours draait? Als ze donderdagavond uit naar Barcelona moeten, en op zondag uit naar Emmen. Wat dan? Dat is het enige wat Feyenoord nog kan bedreigen, plus natuurlijk de uitwedstrijd bij Ajax. Maar wat er tegen AZ gebeurde, dat geeft ook vleugels."

"Het gat is er en het programma is gunstig", aldus Gouka. "Het is maar een gaatje (drie punten voor op nummer twee Ajax, red.), maar ze staan er nog steeds heel goed voor en verliezen nauwelijks wedstrijden. Je kreeg het gevoel dat dit het kampioensdoelpunt kon zijn", doelde hij op de treffer van Pedersen. "Die bal in de laatste minuut, net even aangeraakt, in de kruising, drie punten in plaats van één. Ze zetten AZ op achterstand en geven ook een knikje naar de andere concurrenten. Intussen is Trauner fit, komen Bijlow en Szymanski eraan en speelt Kökcü gewoon weer tegen Sittard. Het ziet er wel gunstig uit."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties