Ochtendjournaal: Wij staan bovenaan, zie maar of je ons daar nog wegkrijgt

Ochtendjournaal: Wij staan bovenaan, zie maar of je ons daar nog wegkrijgt

Feyenoord boekte zaterdagavond een cruciale overwinning op AZ. Door de late 2-1 van Marcus Pedersen werd de concurrent op vijf punten achterstand gezet en deden de Rotterdammers dus enorm goede zaken in de titelrace. Dat het geloof met deze zege groeide, merkten ook de aanwezige krantenjournalisten.

'Nog steviger op pole position', was de duidelijke conclusie van het Algemeen Dagblad maandagochtend. "En met het vooruitzicht dat het leeuwendeel van de echte beproevingen nu achter de rug is én de ziekenboeg in rap tempo leegstroomt, was er alle reden voor een feeststemming in De Kuip."

"Natuurlijk, het blijft nog steeds voorbarig, met nog twaalf wedstrijden tot de eindstreep en slechts een klein gaatje met de concurrentie. Maar de term 'kampioensgoal' viel zaterdagavond toch meerdere keren. Feyenoord, dat voor de achtste keer dit seizoen een achterstand had omgebogen tot een zege of gelijkspel, gaf weer een signaal af aan de concurrentie: wij staan bovenaan, zie maar of je ons daar nog wegkrijgt."

Niet één supporter wilde naar huis
Ook op de tribunes was die stemming goed merkbaar, schreef De Telegraaf. "Voor het eerst dit seizoen wilde na het laatste fluitsignaal niet één supporter naar huis. De muziek knalde uit de speakers, bijna 48.000 man dansten en sprongen op de beats van het complete Feyenoord-repertoire en de spelers lieten zich een volledige ronde over het veld toejuichen. Het duurde een eeuwigheid en het ging slechts over één ding: een nieuwe landstitel is mogelijk."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties