"Die moet je sowieso bij het Nederlands elftal halen"

"Die moet je sowieso bij het Nederlands elftal halen"

Lutsharel Geertruida en Alireza Jahanbakhsh behoorden tot de beste spelers van het afgelopen Eredivisieweekend. Zo oordeelde oud-voetballer Kees Kist, die namens De Telegraaf het Elftal van de Week mocht samenstellen. Vooral over gelegenheidsaanvoerder Geertruida was hij zeer lovend.

"Geertruida is een topverdediger, met het karakter waar ik van hou", begon Kist. "Hij klapte er tegen AZ ook weer als een beer in. Die moet je sowieso bij het Nederlands elftal halen als bondscoach, dat verdient hij ook. Hij geeft rust achterin, want is ook nog snel en kan voetballen. Als Trauner weer terugkomt, zou ik hem eigenlijk niet daar weghalen. Poeh, die keuze laat ik liever over aan Arne."

Ook Jahanbakhsh nam hij in zijn elftal op. "Slot weet hoe hij hem precies zo ver krijgt als hij hem bij AZ had. Zijn inwerkperiode is nu wel achter de rug en dan is hij heel veel waard voor een elftal. Hij is sterk, heeft veel overzicht en wil altijd de bal hebben. Daarmee is hij heel dreigend en enorm vervelend om tegen te spelen. Hij is altijd bezig met de ploeg en legt er enorm veel energie in, waaraan medespelers zich optrekken."

Elftal van de Week:
Etienne Vaessen (RKC Waalwijk); Lutsharel Geertruida, Wouter Goes (AZ), Mike van der Hoorn (FC Utrecht); Joey Veerman (PSV), Othmane Boussaid (FC Utrecht), Philippe Rommens (Go Ahead Eagles); Alireza Jahanbakhsh, Mohammed Kudus (Ajax), Dusan Tadic (Ajax), Johan Bakayoko (PSV)

Lees meer over
Lutsharel Geertruida Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties