Kleijn: ''Trainers zeggen dat ik een voorbeeld voor de groep ben''

Kleijn: ''Trainers zeggen dat ik een voorbeeld voor de groep ben''

Opvallend genoeg is de zestienjarige Mike Kleijn een speler die soms al mee mag doen met Feyenoord -21 en het ook al geschopt heeft tot Oranje -17. De linksbenige middenvelder, die Xavi en Iniesta als voorbeelden ziet, wordt omschreven als 'behendig, slim, creatief en bijzonder balvaardig'. Kleijn werd al als zesjarige door Feyenoord weggeplukt bij VV Baronie en dus herinnert hij zich weinig meer van zijn overstap.

"Ik kan me wel herinneren dat mijn ouders een mail kregen, maar dat is het ook wel. Toen ik al bij Feyenoord zat deed ik bij Baronie nog een keer mee met een voetbalkamp van AC Milan. Daar klopte PSV nog bij mijn moeder aan, maar toen zat ik al helemaal op mijn plaats bij Feyenoord", aldus Kleijn in BN DeStem. "In het begin brachten mijn ouders mij op en neer, daarna maakte ik gebruik van een busje en inmiddels ga ik iedere dag met het openbaar vervoer naar Feyenoord. Op wedstrijddagen brengen mijn ouders mij altijd, want zij blijven ook kijken.”

Zoals gezegd mag Kleijn zo nu en dan meedoen bij de -21, maar hij is vooral de aanvoerder van de -18. "Feyenoord gaf aan dat het beter voor mijn ontwikkeling zou zijn, dat ik op die manier meer weerstand zou krijgen." Tegen bijna gegarandeerd fysiek sterkere tegenstanders dus. "Ik blijf dan zoveel mogelijk uit de duels en probeer slim te spelen. Daar ligt ook mijn kracht: goed vrijlopen en snel handelen, want fysiek kan ik daar natuurlijk niet tegen opboksen. Ik houd van uitdagingen, daardoor voel ik aan mezelf dat ik alleen maar beter kan presteren.”

''Het aanvoerderschap is een enorme eer''
Aanvoerder mogen zijn van de -18 is niet niks voor een zestienjarige. "De trainers zeggen dat ik een voorbeeld voor de groep ben. Qua mentaliteit vooral, want ik wil altijd winnen met mijn team. Ik ben nog wel aan het werken aan mijn coaching in het veld. Het aanvoerderschap is een enorme eer en zo voel en beleef ik het ook.” Niemand weet of Kleijn de stap naar het eerste gaat maken, maar qua mentaliteit zit het dus sowieso wel goed. "Mijn grote doel is om mijn debuut in het eerste te maken. Het is aan mij om dat te laten slagen, maar ik geef daar alles voor. Echt alles. Natuurlijk realiseer ik me dat ik er nog lang niet ben."

Lees meer over
Feyenoord Academy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties