'Feyenoord strijkt volgend seizoen 8,4 miljoen euro aan tv-geld op'

'Feyenoord strijkt volgend seizoen 8,4 miljoen euro aan tv-geld op'

Nu de eindstand in de Eredivisie definitief is, kan er worden gekeken naar volgend seizoen. Zo wordt ook duidelijk dat het kampioenschap van Feyenoord nog geen invloed heeft op de inkomende televisiegelden.

Financieel expert Tom Knipping schrijft in een uitgebreid overzicht op VI.nl over de verdeling van het tv-geld in het seizoen 2023-2024. In Nederland gaat het verdelen van geld, net als in Bosnië en Herzegovina en Zweden, anders dan gebruikelijk. In de meeste competities wordt 40 tot 60 procent van het geld gereserveerd om eerlijk te verdelen over de teams, terwijl het overige bedrag wordt verdeeld op basis van sportieve prestaties. In de Eredivisie is deze verdeling echter alleen op gebaseerd op de sportieve resultaten.

Dit zorgt ervoor dat Feyenoord al jarenlang de nummer drie is op de 'tv-geldenranglijst'. Ook nu het landskampioenschap behaald is, zullen de Rotterdammers op de derde plek blijven en zelfs volgend jaar is de kans erg klein dat de tweede plek behaald wordt. Momenteel is deze derde plek goed voor 8,4 miljoen euro, terwijl PSV 9,5 miljoen euro ontvangt en Ajax zelfs 10,5 miljoen euro op de rekening krijgt.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties