'Strijd om televisierechten kan Feyenoord miljoenen opleveren'

'Strijd om televisierechten kan Feyenoord miljoenen opleveren'

De uitzendrechten van de Eredivisie kunnen de clubs vanaf 2025 een aanzienlijk hoger bedrag gaan opleveren. Volgens De Telegraaf ligt de keuze tussen een samenwerking met aan de ene kant KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en Delta en aan de andere kant ESPN.

De laatstgenoemde zender doet er alles aan om het huidige termijn te verlengen. Als de clubs van het Nederlands betaalde voetbal kiezen voor het consortium van kabelaars, leveren de televisierechten de clubs samen jaarlijks ruim 200 miljoen euro op. Het bod van ruim twee miljard euro mag verdeeld worden over een periode van tien jaar, namelijk van 2025 tot en met 2035.

Dinsdag diende ESPN, dat onderdeel is van de Amerikaanse Disney-groep, definitief een bod in van 1,5 miljard euro bij directeur Jan de Jong en de mediacommissie. Het bod is goed voor 167 miljoen euro euro dat clubs jaarlijks kunnen verdelen. Het is nu aan de Eredivisie CV en de clubs om beiden biedingen in overweging te nemen.

Het totale bedrag dat clubs ontvangen, wordt verdeeld op basis van het aantal punten dat zij in voorgaande seizoenen hebben behaald. Met het aanstaande kampioenschap van Feyenoord, zal het totale bedrag dat de Rotterdammers aan tv-gelden ontvangen verhoogd worden. In het seizoen 2021/22 ontving Feyenoord 7,7 miljoen euro uit tv-gelden en dat kan vanaf 2025 oplopen naar 25 miljoen euro per jaar.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties