'Feyenoord schakelt naar huuropties; sluimerende interesse voor Trauner'

'Feyenoord schakelt naar huuropties; sluimerende interesse voor Trauner'

De vervanger van Gernot Trauner bij Feyenoord wordt zeer waarschijnlijk een huurspeler. Dat schreef Voetbal International maandagmiddag. Het liefst zouden de Rotterdammers een verdediger kopen die er direct staat, maar daar is momenteel geen budget voor.

In het ideale scenario ziet trainer Arne Slot graag dat Feyenoord een ervaren speler aantrekt die Trauner direct kan vervanger. Als voorbeeld wordt de 31-jarige Jeffrey Gouweleeuw van FC Augsburg genoemd. "Een ervaren centrale verdediger die al een aantal jaar zonder problemen in de Bundesliga speelt en geschikt is voor de manier waarop Feyenoord onder Slot wil verdedigen", zo schetst VI.

Een dergelijke optie blijkt echter niet haalbaar, vooral omdat Feyenoord het geld dat er is, wil besteden aan de komst van Ramiz Zerrouki. En ook het alternatief voor Zerrouki, Siver Mannsverk van Molde FK, zal naar schatting enkele miljoenen euro's moeten kosten. Ook zou Feyenoord nog opties in de Belgische Pro League op het oog hebben. "Deze zijn misschien iets goedkoper, maar niet veel."

Interesse voor Trauner
En dus komt Feyenoord bij het vervangen van Trauner waarschijnlijk uit bij een huurspeler, en dus een oplossing voor de korte termijn. Een andere reden waarom dat niet ideaal is, is omdat de club rekening houdt met een zomers vertrek van de Oostenrijker. "Hij is al bijna 31 jaar en de kans bestaat dat hij tegen het einde van zijn loopbaan nog één keer een transfer wil maken. Voor Trauner is al tijden sluimerende belangstelling, zelfs vanuit de Premier League." Concrete clubs worden daarbij niet genoemd.

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties