Van Hooijdonk tipt vervanger Trauner: "Kun je gelijk neerzetten"

Van Hooijdonk tipt vervanger Trauner: "Kun je gelijk neerzetten"

Het gemis van Gernot Trauner en Quinten Timber bij Feyenoord bleek dit weekend groot. Op bezoek bij FC Utrecht moest Arne Slot puzzelen met zijn opstelling, wat resulteerde in een 1-1 gelijkspel. Volgens Pierre van Hooijdonk loopt de ideale vervanger van Trauner niet in De Kuip rond, maar zal er iemand van buitenaf moeten worden aangetrokken.

De afgelopen maanden werd vaak geroepen dat juist Feyenoord veel baat zou hebben bij de lange voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Dat liep echter anders, waardoor het resultaat tegen Utrecht volgens Pierre van Hooijdonk goed te verklaren is.

"Feyenoord is in de laatste oefenwedstrijd twee spelers kwijtgeraakt. Dan wil je Wieffer opstellen als vervanger van Timber, maar wordt hij ziek en moet je weer een andere optie kiezen. Ik vind dat je dus wel moet kijken naar de omstandigheden", stelde hij bij Studio Voetbal.

Vervanger Trauner
Zodra Wieffer wel fit genoeg is om in de basis te starten, noemt Arno Vermeulen het een 'logische optie' om hem op zes neer te zetten en Geertruida te laten zakken naar het centrum. "Zeker", beaamde Van Hooijdonk. "Maar als blijkt dat Trauner dit seizoen niet meer kan spelen, dan kun je nu nog een extra centrale verdediger halen."

Daarbij had hij ook al een naam in gedachte. "Jan Paul van Hecke van Brighton. Hij is een rechter centrale verdediger die vorig jaar werd verhuurd aan Blackburn Rovers en het jaar daarvoor aan Heerenveen. Deze week speelde hij mee in de FA Cup. Het is iemand die je gelijk kan neerzetten, kant en klaar."

De 22-jarige Van Hecke brak door bij NAC Breda en maakte al vroeg de overstap naar Brighton. Daar heeft hij tot op heden nog niet veel mogen spelen. Zijn basisplaats in de FA Cup tegen Middlesbrough van afgelopen zaterdag was pas zijn derde wedstrijd in het shirt van the Seagulls. De kans bestaat dus dat Brighton open zou staan voor een nieuwe verhuur. Overigens is Feyenoord nog met geen enkele verdediger concreet in verband gebracht.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties