Feyenoord O21 verliest verhit duel in Den Haag

Feyenoord Onder 21 heeft de goede lijn in de competitie zaterdagmiddag niet doorgetrokken. Op Sportpark De Aftrap werd met 2-1 verloren van ADO Den Haag Onder 21. De verloren wedstrijd, die in de 88ste minuut zelfs tien minuten werd gestaakt, betekent duur puntenverlies met oog op het vervolg van de voorjaarscompetitie.

De beloftenploeg van Feyenoord speelde een redelijk sterk eerste deel van de wedstrijd, er werden geen fouten gemaakt, echter bleek de verdediging van de Hagenezen lastig te doorbreken. In de 38ste minuut kreeg Feyenoord O21 een dubieuze vrij trap tegen na een balverovering van Kleijn. De ploeg uit Den Haag profiteerde genadeloos en schoot de vrije trap op heerlijke wijze binnen. De Rotterdammers gingen, zoals wel vaker dit seizoen, met een achterstand de rust in.

In de tweede helft bleef Feyenoord, ondanks de stand, de bovenliggende partij. Na een behoorlijk aantal doelpogingen lukte het de Rotterdammers om in de 74ste minuut de stand gelijk te trekken. Leo Sauer stoomde op aan de linkerkant en schoot de bal in de korte hoek langs de keeper. Na de gelijkmaker lag de wedstrijd weer helemaal open en leek het Haags kwartiertje echt begonnen.

Beide ploegen gingen vol voor de overwinning en de Hagenezen kwamen met wat extra agressie. Na veel gele kaarten van de scheidsrechter kreeg ADO een penalty. Toen deze werd benut ontstond er een flink opstootje. Na drie rode kaarten en een tijdelijke staking, lukte het de Rotterdammers in de resterende minuten niet meer om op gelijke hoogte te komen.

De ploeg van Melvin Boel krijgt komend weekend de mogelijkheid om zich te revancheren. Zaterdag 18 februari staat om 15:00 uur de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle O21 op Varkenoord op het programma.