Feyenoord O21 boekt eerste overwinning in voorjaarscompetitie

Feyenoord Onder 21 heeft vandaag gewonnen van de FC Twente/Heracles academie Onder 21. De Rotterdammers wonnen de wedstrijd met 0-1 en hiermee zijn de eerste punten van de voorjaarscompetitie binnen.

De Rotterdammers begonnen fel aan de openingsfase van de wedstrijd, de academie deelde wat speldenprikjes uit maar Feyenoord was sterker. Pas na dertig minuten vielen er een aantal kleine kansen voor de ploeg uit Hengelo. Verder bracht de eerste helft absoluut geen spektakel met zich mee en vielen er amper kansen voor beide ploegen.

Vlak na rust kreeg Myron Bostdorp een goede kans om FC Twente/Heracles op voorsprong te koppen, maar die bal ging net over het doel. Verder waren de Rotterdammers ook in de tweede helft de sterkere partij. Pas in de 64ste minuut wist de beloftenploeg van Feyenoord het spel te belonen met een doelpunt, na een voorzet van Sauer lukte het Van der Heijden om de bal in het doel te schieten. Na het doelpunt kreeg de ploeg uit Hengelo nog een paar grote kansen, maar die pogingen gingen er niet in, waardoor Feyenoord de eerste punten pakt van de voorjaarscompetitie. Volgende week spelen de Rotterdammers op Varkenoord tegen De Graafschap O21.

64' | 0-1 | Van der Heijden

Feyenoord O21: Kroesen, Benita, Valk, Hokke, Van der Zeeuw, Zechiël, Milambo, 'T Zand, Slory, Groen, Sauer.
FC Twente/Heracles O21: Jansink, Van Hees, Landkroon, Olde keizer, Geypens, Besselink, Martina, Iylia, Kok, Yegoian, De Lange.

Wissels
Feyenoord O21: Remie, Baars, Candelaria, Rais, Van der Heijden, Touré, El Moussaoui
FC Twente/Heracles O21: Bytyqi, De Wilde, Moore, Gijsbertha, El Messaoudi, Marhoum, Bostdorp