Feyenoord O21 verliest ook van Manchester United O21

Feyenoord Onder 21 heeft dinsdagavond de Premier League International Cup teleurstellend afgesloten. De beloften van de Rotterdammers hebben de uitwedstrijd tegen Manchester United Onder 21 met 2-1 verloren.

Het spel was vooral in de eerste helft in het voordeel van de Onder 21. Onder anderen Jaden Slory, Nesto Groen en Shiloh ‘t Zand hadden grote kansen om de score al vroeg te openen, maar United-keeper Radek Vitek bleek lastig te passeren. Tegen de verhouding in sloeg de thuisploeg wel toe. United-spits Charlie McNeill strafte een uitverdedigende fout genadeloos af. Onder 21 rechtte echter knap de rug door net voor rust gelijk te maken. De goal kwam op naam van Milan Hokke, die de afgeslagen vrije trap van ‘t Zand binnenschoot.

In de tweede helft gingen de ploegen gelijk op. Er werd weinig gecreëerd en de kansen die Feyenoord O21 kreeg werden niet afgemaakt. In de 63ste minuut maakte McNeill zijn tweede van de wedstrijd vanuit een perfect uitgespeelde counter. Hierop volgde een gretig Feyenoord O21 dat nadrukkelijk zocht naar de gelijkmaker, maar tevergeefs. De wedstrijd in Engeland werd met 2-1 verloren.

De ploeg van trainer Melvin Boel heeft hierdoor geen wedstrijd gewonnen in de Premier League International Cup. West Ham United Onder 21, Brighton & Hove Albion FC en Manchester United Onder 21 waren te sterk. Tegen Arsenal Onder 21 werd er gelijkgespeeld. Onder 21 keert woensdagmiddag terug in Rotterdam en krijgt komend weekend de mogelijkheid om zich te herpakken. Zaterdag 28 januari staat om 15:15 uur de uitwedstrijd tegen de FC Twente/Heracles Academie op het programma.

Scoreverloop (2-1)
18' | 1-0 | McNeill
41' | 1-1 | Hokke
63' | 2-1 | McNeill