Feyenoord heeft scoutingapparaat compleet

Feyenoord heeft scoutingapparaat compleet

Feyenoord heeft Micha Jansen en Tim de Cler aangesteld als scouts voor het eerste elftal. Govert Soeters is daarnaast aangenomen als data scouting scientist. Daarmee heeft de club alle gewenste versterkingen doorgevoerd voor het scoutingapparaat.

Mark Ruijl, coördinator scouting, ziet Jansen, De Cler en Soeters als een welkome toevoeging aan zijn team. ‘We hebben de afgelopen twee maanden hard gewerkt om onze visie uit te rollen en met de komst van Micha, Tim en Govert pakken we actief door. Dat doen we over de hele linie: Micha en Tim gaan zich bezig houden met live scouting, wat de ruggengraat is en blijft van onze spelersanalyse.’

‘Govert heeft als primaire taak om onze scoutingdatabase verder te ontwikkelen en uit te bouwen. Hij zal vooral de beschikbare data gaan vertalen naar praktische toepassingen zodat wij verder kunnen bouwen aan de gerichte en proactieve scoutingsstrategie die we voor ogen hebben.’

Van het drietal is Jansen, die als scout actief was bij Willem II, de enige externe aanwinst. Voormalig Feyenoord 1-speler De Cler werkte de afgelopen jaren als scout bij Feyenoord Academy, en Soeters was als video- en data-analist al bij het eerste elftal betrokken.

Het scoutingapparaat van Feyenoord bestaat inmiddels uit zeven personen: Mark Ruijl, Bjarne Hansen, Chris Akkas, Bernard Schuiteman, Micha Jansen, Tim de Cler en Govert Soeters.

Lees meer over
Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties