'Feyenoord gaat renovatieplan De Nieuwe Kuip opnieuw bekijken'

'Feyenoord gaat renovatieplan De Nieuwe Kuip opnieuw bekijken'

Nu Feyenoord niet langer door wil met Feyenoord City, is ook renovatie van De Kuip weer een optie geworden. Daarbij wist clubwatcher Dennis van Eersel maandagmiddag te melden dat ook De Nieuwe Kuip, een eerder afgeschoten renovatieplan uit 2014, opnieuw bekeken gaat worden.

Dat vertelde Van Eersel in FC Rijnmond. "Het is niet zo dat dat plan één op één wordt overgenomen", doelde hij onder meer op een nieuwe samenwerking met BAM. "Maar het gaat wel opnieuw tegen het licht gehouden worden. Zitten daar onderdelen in waar ze in de nabije toekomst iets mee kunnen?" Dat er iets met het oude plan gedaan gaat worden, is zeker nog geen uitgemaakte zaak. "Het geeft wel aan wat de club in de praktijk bedoelt met de zin dat 'alle opties weer op tafel liggen' in de komende maanden", zo schreef Rijnmond op de website.

"Het plan van destijds was bedoeld voor 70.000 mensen, waarbij de tweede ring verlengd werd en er dus geen derde ring kwam", vervolgde Van Eersel. Hij vertelde hoe de kosten destijds werden begroot op 196 miljoen euro, maar uiteindelijk fors hoger uitvielen: 223 miljoen. "De eerste vijf tot tien jaar na de oplevering zou dit het spelersbudget slechts marginaal verhogen", werd het oordeel van destijds herhaald.

Van Eersel meldde ook dat Feyenoord in het bestuderen van de opties 'nauwer wil optrekken met een delegatie van supporters'. "Het gaat allemaal opnieuw onderzocht worden. Nog niet in de komende weken; ze denken dat het pas rond februari misschien concreter wordt. Maar met 'alle opties op tafel' wordt dus ook renovatie serieus bekeken."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties