Feyenoord gaat in lege Kuip ten onder tegen Osasuna

Feyenoord heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding verloren van Osasuna. In een lege Kuip werd het 1-2. Volgende week zondag is Vitesse de tegenstander in het eerste Eredivisieduel.

Trainer Arne Slot stuurde vanmiddag drie nieuwe namen het veld in. Zo maakten Jacob Rasmussen, Quinten Timber en Oussama Idrissi hun officieuze debuut voor Feyenoord. Rasmussen begon op de linksbackpositie naast Marcos Senesi. De Deense verdediger, die gedurende zijn huurperiode bij Vitesse links in een driemans-centrum speelde, maakte een prima indruk op de flank. Ook het duo Timber-Szymański fungeerde prima op het middenveld. Verder stonden de gebruikelijke namen op het veld, met voorin Javairô Dilrosun en Danilo naast Idrissi.

Het eerste kwartier begon wat slordig, waarbij de Rotterdammers moeite hadden met de opbouw. Lutsharel Geertruida en Aursnes waren niet nauwkeurig in de passing, waardoor Osasuna hier en daar gevaarlijk kon worden. De Spanjaarden kwamen bijna op 0-1, na een fout van Justin Bijlow. De keeper zag Geertruida in het centrum vrij staan, maar raakte de bal op zo’n manier dat hij hem tegen zijn eigen doelpaal aanschoot. Gelukkig voor Bijlow en Feyenoord kwam de bal alsnog bij Geertruida terecht.

De eerste echt grote kans voor de Rotterdammers kwam in de 28ste minuut via Senesi. Idrissi gaf de bal via een vrije trap op precies de goede hoogte, waardoor de Argentijnse verdediger de keeper van Osasuna kon testen. Fernandez stond op te letten en kon de bal over de lat tikken. Nog geen twee minuten later kwamen de Spanjaarden op voorsprong. Roberto Torres schoot een vrije trap vanaf dertig meter er onverwachts in één keer in, waar Bijlow een voorzet verwachtte: 0-1. Dat was ook meteen de ruststand.

Marcus Pedersen, Dilrosun en Idrissi bleven in de kleedkamer achter. Voor hen kwamen Jens Toornstra, Alireza Jahanbakhsh en Patrik Wålemark. Na één minuut ging het opnieuw fout in de opbouw. Rasmussen gaf een te korte pass aan Senesi, die daardoor niet goed kon wegwerken. Kike kon de bal blokken en binnenschieten, maar de buitenkant van de paal bracht redding. Datzelfde deed Perez, de derde keeper van Osasuna, op een schot van Danilo ruim een kwartier later. De spits kende een zeer moeizame eerste helft, maar kwam in het begin van het tweede bedrijf steeds meer in de wedstrijd.

Met nog ruim een half uur te spelen bracht Slot verse krachten. Mohamed Taabouni en Mimeirhel Benita kwamen in het veld voor Sebastian Szymański en Aursnes. Een paar minuten na de wissel was opnieuw Danilo dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot van dichtbij naast. Ook Timber, die een prima wedstrijd speelde, had de 1-1 op zijn schoen. De middenvelder probeerde het met een afstandsschot, maar de bal eindigde ruim een meter aan de verkeerde kant van de paal. Taabouni probeerde de bal op identieke wijze van de 0-1 via een vrije trap in één keer binnen te schieten, maar de keeper redde. In de slotfase scoorde Cole Bassett uiteindelijk de gelijkmaker. De Amerikaan schoot beheerst binnen: 1-1. In de slotminuten scoorde Osasuna via Barja de winnende. Volgende week zondag is Vitesse de tegenstander in de eerste wedstrijd van de Eredivisie. Het duel begint om 14:30 uur.

Feyenoord: Bijlow; Pedersen; Geertruida, Senesi, Rasmussen; Aursnes, Timber, Szymański; Dilrosun, Danilo, Idrissi.
Osasuna: Fernández, Areso, U. García, D. García, M. Sánchez, Torres, Moncayola, Aimar, Torró, Moi Gómez, K. García.

Wissels

Feyenoord: Marciano, Troost, Benita, Hendrix, Toornstra, Bassett, Naujoks, Taabouni, Wålemark, Alireza.
Osasuna: Perez, Avila, Barja, Herrando, B. Sanchez.