Krabbendam brengt duidelijkheid over toekomst Minteh (update)

Krabbendam brengt duidelijkheid over toekomst Minteh (update)

Via Newcastle United-trainer Eddie Howe kwam afgelopen week het nieuws naar buiten dat de ploeg uit Engeland in de winter gaat bekijken of Yankuba Minteh wellicht eerder teruggehaald kan worden naar de Premier League. Feyenoord heeft de Gambiaan gehuurd tot het einde van het seizoen, maar mogelijk zit hier dus een tussentijdse optie in het contract.

Arne Slot heeft deze berichtgeving ook gelezen en reageert na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ op de situatie. "Ik heb geen nieuws voor Howe", antwoordt de trainer van Feyenoord op de vraag of hij het nieuws over een contractoptie kan bevestigen. "Ik heb me daar nog niet in verdiept, maar ik het las ook. Dan is wel je eerste gedachte: 'Ik hoop niet dat dat zou kunnen'. Het zou niet voor het eerst zijn als zoiets in een contract staat, maar het zou ook goed kunnen dat we dit niet gedaan hebben."

Hoewel de bevestiging wellicht makkelijk te vinden is in het contract met Newcastle United, gaan de Rotterdammers hier de komende dagen wel naar kijken. "Ik bemoei me niet met de contracten van spelers, maar ik weet bijvoorbeeld ook dat we bij Benita de mogelijkheid hebben om hem in de winter terug te halen, want hij speelt niet zoveel", bevestigt Slot dat hij in ieder geval bij de aanvaller van niks weet. Volgens Hans Kraay jr. is het zelfs al zeker dat Howe Minteh graag terug heeft in januari. "Dat is eigenlijk ook alleen maar een compliment dat hij het goed doet", aldus Slot.

Hoewel het duidelijk is dat Minteh zichzelf nog wel moet ontwikkelen, is het talent goed zichtbaar. De snelle aanvaller laat zien veel gevaar te creëren met een individuele actie, iets dat Feyenoord mist sinds het uitvallen van de Gambiaan. Na twaalf wedstrijden staat hij op drie assists en drie doelpunten. In Rotterdam wordt verwacht dat Minteh na de interlandperiode weer zal aansluiten en volledig is hersteld van zijn een hamstringblessure.

Club en speler moeten instemmen met eventuele vervroegde terugkeer Minteh
Update | Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam brengt al snel duidelijkheid over de toekomst van Minteh. Newcastle United heeft niet een eenzijdige optie om de aanvaller tijdens de winterstop terug te halen naar Engeland. De Rotterdammers en de speler zelf hebben daarin een belangrijke stem. Wanneer Feyenoord de Gambiaan wil behouden tot het einde van het seizoen, blijft Minteh gewoon in De Kuip voetballen.

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties