Feyenoord bevestigt inkomende transfer van Trauner

Feyenoord bevestigt inkomende transfer van Trauner

Gernot Trauner is de nieuwste aanwinst van Feyenoord. De 29-jarige Oostenrijkse centrumverdediger komt over van LASK Linz en tekent in De Kuip een contract voor vier jaar tot medio 2025.

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, is blij dat Trauner de verdediging van Feyenoord komt versterken. ‘Voor die linie waren we nadrukkelijk op zoek naar ervaring. Die hebben we gevonden in de persoon van Gernot, een zeer gelouterde speler die al meer dan tien jaar op het hoogste niveau in Oostenrijk speelt. Hij is defensief ijzersterk en past goed in de spelfilosofie die we bij Feyenoord voor ogen hebben, met agressief druk zetten en in de opbouw snel naar voren schakelen. Een goede match dus.’

Vijfvoudig Oostenrijks international Trauner zegt uit te kijken naar een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalcarrière. ‘Het was geen gemakkelijke keuze om LASK te verlaten, maar na mijn eerste kennismaking met de stad Rotterdam en de club Feyenoord werd het me een stuk makkelijker gemaakt. Met mijn ervaring hoop ik iets toe te voegen aan deze getalenteerde selectie. Door mijn kennismaking met de trainer werd ik alleen nog maar enthousiaster, want ik pas denk ik bij de manier van spelen die hij voor ogen heeft.’

Trauner sluit direct bij Feyenoord aan en gaat spelen met rugnummer 18, dat hij overneemt van Aliou Balde. De Senegalese aanvaller gaat spelen met 14.

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties