''FC Drita is een beetje het niveau PEC Zwolle''

''FC Drita is een beetje het niveau PEC Zwolle''

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen staat donderdag op het programma voor Feyenoord. De Rotterdammers gaan het dan in de tweede voorronde van de Conference League opnemen tegen FC Drita. Mocht Feyenoord dat tweeluik winnen, dan speelt het in de derde voorronde tegen het FC Luzern van Jordy Wehrmann.

Simon Loshi doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en speelt tegenwoordig in Kosovo, het land waar zijn roots liggen. De geboren Tilburger speelt voor KF Feronikeli Drenas, dat vorig seizoen zevende werd in de Kosovaarse competitie. FC Drita eindigde als tweede. ''Ze hebben deze zomer drie spelers bij ons weggehaald. Goede voetballers'', vertelt hij aan ESPN. ''Zij spelen echt een soort tiki-taka-voetbal. Ze proberen altijd het spel te maken en ze zijn technisch. Al verwacht ik niet dat ze dat tegen Feyenoord ook zullen doen. Normaliter gaan ze dan wat achterover hangen.''

''Ken je die video’s van hooligans uit het Oostblok? Zo ziet het er bij Drita een beetje uit als er fans bij de wedstrijden mogen zijn'', gaat Loshi lachend verder. ''Zingen, springen, vuurwerk. Zo gaat het daar een beetje op de tribunes.'' De wedstrijd wordt donderdag niet in het eigen stadion gespeeld. ''Het stadion in Gjilan wordt verbouwd. Bij Europese wedstrijden is het vaak zo dat er in de hoofdstad Pristina wordt gespeeld vanwege UEFA-keurmerken.'' Donderdag zal het stadion voor dertig procent gevuld zijn, wat neerkomt op zo’n 3.500 fans.

Spelers waar Feyenoord voor op moet passen zijn Marko Simonovksi en Astrit Fazliu. ''Simonovski speelde vorig seizoen bij ons. Een Noord-Macedoniër die aan één kans genoeg heeft. Hij maakte bij ons 14 goals in 22 wedstrijden. Hij is echt een sluipschutter. Fazliu speelde daarvoor bij ons. Hij speelt op 'tien', is technisch en op de een of andere manier duikt hij altijd vrij op in de zestien van de tegenstander. Een hele goede en gevaarlijke voetballer. Tegen ons speelden ze vaak 4-3-3 met hem als aanvallende middenvelder.''

''Ik hoop erbij te zijn als ze tegen Drita spelen al vind ik het moeilijk om een voorspelling te doen. Ik wil Drita niet tekort doen, maar ook weer niet te veel credits geven. Als ik ze met een Nederlandse ploeg moet vergelijken is het een beetje het niveau van PEC Zwolle. Ik denk dat Feyenoord in Pristina met 1-3 wint'', sluit Loshi af, die in de jeugdopleiding met onder anderen Lutsharel Geertruida, Achraf El Bouchataoui en Orkun Kökçü samen speelde.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties