Eredivisieclubs balen: Nederlandse markt dag eerder dicht dan Europese top

Eredivisieclubs balen: Nederlandse markt dag eerder dicht dan Europese top

Feyenoord en andere clubs uit de Eredivisie zitten met een potentieel probleem. De Nederlandse transfermarkt blijkt dit seizoen namelijk slechts tot en met 31 augustus open te zijn, een dag korter dan onder meer de vijf Europese topcompetities. Dat zou op 1 september wel eens problemen op kunnen leveren.

De KNVB zelf was niet op de hoogte van het verschil in sluitingsdatum van de Nederlandse markt en die van bijvoorbeeld Engeland, Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk. Het was Voetbal International dat ontdekte dat die data niet overeenkwamen. Na navraag bij de bond kreeg het uiteindelijk bevestiging. De KNVB heeft in overleg met de clubs aan de FIFA gevraagd of de Nederlandse markt ook een dag langer open kan blijven, maar rekent er niet op dat dit verzoek nog wordt ingewilligd.

Dit kan clubs in de praktijk een probleem opleveren. Het betekent namelijk dat spelers uit de Eredivisie op 1 september nog wel kunnen worden weggekocht, maar dat er op dat moment geen vervanger meer kan worden aangetrokken. Hoewel clubs een bod in theorie altijd kunnen weigeren, kan dat door bijvoorbeeld verkoopclausules of enorme transfersommen in de praktijk wel eens anders zijn. In hoeverre Feyenoord met deze problemen te maken zal kunnen krijgen, zal moeten blijken.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties