''Er zijn genoeg momenten waarop we goed gespeeld hebben''

''Er zijn genoeg momenten waarop we goed gespeeld hebben''

Hoofdtrainer Arne Slot staat de toegestroomde pers uitgebreid te woord tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de kraker tegen PSV. Het duel in Eindhoven werd voorafgegaan door twee mindere optredens van de Rotterdammers. Dit leidde tot kritiek op het spel van Feyenoord. Deze kritiek wordt de oefenmeester voor de voeten geworpen door ESPN. De geboren Bergentheimer reageert op karakteristieke wijze.

''Dat is wel heel erg perceptie, want wat is beter spel? We hebben complimenten gekregen voor ons spel tegen Roma. We hebben tegen RKC de ene na de andere kans gecreëerd. Tegen Almere hadden we een hele moeilijke wedstrijd nadat we 120 minuten in Rome hadden gespeeld. Gister was het ook weer heel moeizaam'', geeft Slot ruiterlijk toe.

Toch is Slot nog niet klaar met zijn relaas. Hij verzucht dan: ''Dus als je zoveel wedstrijden speelt, mag er dan af en toe alsjeblieft een mindere wedstrijd tussen zitten. Dan leid je dat ook af aan het aantal kansen en het veldspel dat je ziet, maar waar een hele goede verbetering in zit, is het minimale aantal kansen dat we weggeven. Want ondanks dat ook ik vond dat Groningen goed speelde in de eerste helft, was het niet meer dan schoten uit de tweede lijn, waarvan één van de twee van richting veranderd werd en een doelpunt werd.''

Naast de wedstrijd tegen Groningen ziet Slot ook in dat het voetbal niet altijd oogstrelend is. De vraag is natuurlijk of dit iedere wedstrijd kan, en dus focust de trainer zich op de positieve aspecten van de ontwikkeling van zijn ploeg. ''Er zijn inderdaad momenten dat ik graag had gezien dat we beter hadden gespeeld, maar er zijn genoeg momenten waarop we goed gespeeld hebben en verdedigen doen we al wekenlang heel erg goed.''

Lees meer over
RKC Waalwijk Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties