Slot: ''Dat zegt natuurlijk niks over de ernst van de blessure''

Slot: ''Dat zegt natuurlijk niks over de ernst van de blessure''

De bekeroverwinning van donderdagavond tegen FC Groningen was al geen memorabele avond, maar door de blessure van Calvin Stengs werd het gemoed van de Feyenoorders er niet bepaald beter op na afloop van de wedstrijd. De middenvelder ging met een ogenschijnlijk ernstig kwetsuur van het veld. Hij kon zijn tranen niet bedwingen. Desondanks geeft Arne Slot tijdens zijn wekelijkse persconferentie aan dat Stengs goed geslapen heeft.

''Nee, behoudens dat hij een behoorlijk goede nacht heeft gehad", reageert de oefenmeester op de vraag of hij een update kan geven. "Dat zegt natuurlijk niks over de ernst van de blessure. Ik had heel graag al eerder in de wedstrijd verder voor gestaan, maar dat had niks met wisselen van hem te maken. We hadden hem juist afgelopen zondag uit de basis gelaten om hem gisteravond 90 minuten te laten spelen en zondag ook weer."

Toch wil Slot nog wel wat kwijt over de kritiek die hij krijgt als hij zijn spelers en het vertoonde spel verdedigt. ''Het is geen geheim dat hij ook ‘slachtoffer’ is geworden van ons schema. Ik heb net na laten kijken door de fysieke staf, omdat men het vreemd vindt dat ik er iedere keer weer op terug kom. De fysieke staf heeft mij zojuist laten weten dat wij vorig jaar na een dubbele week altijd een enkele week hebben gehad. We hebben nu in zes weken vijf dubbele weken gedraaid met de weerstand waar ik ook al voldoende over heb gezegd. Daar moet je dan in managen.''

Het belang van Stengs is duidelijk. Slot is dan ook heel voorzichtig met de fragiele knie van de oud-middenvelder van FC Antwerp en AZ. ''Calvin is onze enige echt creatieve middenvelder. We hebben getracht zoveel mogelijk over hem te beschikken door hem soms een uur of minder te geven. Dat is qua belasting behoorlijk goed uitgepakt, maar tegen zo’n tackle van gister kun je weinig doen.''

Lees meer over
Arne Slot Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties