"Er komt vanzelf wel weer een fase dat ze er allemaal in vliegen"

"Er komt vanzelf wel weer een fase dat ze er allemaal in vliegen"

Vaak gaat het bij clubs of spelers over de vorm waarin zij verkeren. Over Feyenoord zelf hoeft niet veel besproken te worden, want de wedstrijden worden gewonnen en al weken zijn er geen hele gekke resultaten op het scorebord verschenen. In de AD Voetbal Podcast gaat het over de mindere vorm bij de nummers vier en vijf van de Eredivisie, maar wederom ook over de vorm van Santiago Gimenez. De spits van Feyenoord scoorde nog in Rome, maar is verder heel weinig in het spel van de Rotterdammers betrokken.

"Het is heel bijzonder", begint journalist Johan Inan zijn verhaal over de Mexicaanse spits. "We hebben begin dit seizoen ook Brobbey besproken, waarbij zo’n beetje heel Nederland het had over zijn gebrekkige afronding. Dat was namelijk ook het verhaal van hem: dat hij heel vaak een één-op-één miste. Nu zie je dat hij vrij makkelijk tot scoren komt en Gimenez ze er juist niet meer in krijgt. Dat is onverklaarbaar en ik heb er wel van geleerd dat je het met een korreltje zout moet nemen. Dat een spits tien wedstrijden niet scoort, dat is slecht, heel slecht zelfs, maar er komt vanzelf wel weer een fase dat ze er allemaal in vliegen."

Op de sportredactie van de krant hebben ze al vaak proberen te achterhalen waarom het niet wil lukken bij Gimenez. "Maar dat is best lastig. Hij is natuurlijk in een iets andere samenstelling komen te spelen zonder pure vleugelaanvallers naast zich. Vaak met Bart Nieuwkoop en dat soort dingen. Vorig seizoen scoorde hij ook heel veel en had hij Szymanski achter zich, die doet het nu verschrikkelijk goed in Turkije. Dat is gewoon een geweldige speler. Of een stukje vertrouwen dat als het een paar keer niet lukt, dat er ook iets uitkomt van onzekerheid."

De spits van Feyenoord zal snel de draad weer moeten oppakken wil hij voor een hoog bedrag De Kuip verlaten. "Gaat Gimenez voor vijftig miljoen De Kuip uit of wordt het een soort Jorgensen? De waarheid zal ergens er tussenin liggen denk ik." De host van de podcast, Etienne Verhoeff, vult zijn collega aan: "Waar je ook naar kijkt is wat een spits verder brengt in een wedstrijd. Bij Luuk de Jong, toen hij zo lang niet scoorde bij PSV, was het een worsteling omdat hij de doelpunten niet maakte, maar tussendoor werd hij nog wel in het spel betrokken. Dat zie je bij Gimenez ook niet heel erg. Het is geen spits die even kan schakelen naar een andere type rol."

Toch is de vorm van Gimenez niet alleen aan hemzelf te verwijten. Het heeft te maken met meerdere factoren als de tegenstanders, de manier van spelen en bijvoorbeeld de aanvoer die hij krijgt van medespelers. "Daar ligt vooral de taak van de trainer van hoe hij zijn elftal laat spelen en waar hij moet uitkomen om de spits te kunnen bedienen."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties