El Ahmadi: "Feyenoord was heer en meester in de tweede helft"

El Ahmadi: "Feyenoord was heer en meester in de tweede helft"

Analisten Karim El Ahmadi en Marciano Vink waren zondagmiddag namens ESPN aanwezig bij Ajax - Feyenoord. Zij zagen de Rotterdammers met 2-3 winnen en zo een enorme stap richting de landstitel zetten. Na afloop waren zij dan ook lyrisch over de ploeg van Arne Slot.

El Ahmadi kaartte daarbij het verschil tussen de eerste en tweede helft aan. "We hadden het er in de rust al over: Feyenoord vergat te voetballen. Maar de tweede helft hebben ze gedomineerd. Ze waren gewoon veel beter dan Ajax, die vond ik in de tweede helft eigenlijk los zand. Feyenoord was heer en meester."

Meer dan terecht
"Ik ben echt onder de indruk van Feyenoord", aldus Vink. "Hoe ze het seizoen hebben opgebouwd, hoe ze voorin hebben gepuzzeld en hoe dat er in deze weken allemaal uitkomt. Ook bij een 2-1 achterstand. Ze komen de tweede helft het veld op met een nieuw strijdplan en gaan voetballen, en op een gegeven moment komen de goals. Het is meer dan terecht dat Feyenoord op dit moment zes punten voor staat."

El Ahmadi voegde daaraan toe dat Feyenoord ook bij een 2-2 gelijkspel besloot om niet dat punt te koesteren, maar vol voor de 2-3 te gaan. "Ze gingen niet inzakken en bleven hoog druk zetten. Zo zie je maar hoe de trainer en spelersgroep erin staan. Dat vind ik echt knap", aldus de oud-Feyenoorder.

Titelrace
Wat deze zege betekent voor de titelrace? "Het is natuurlijk nog niet gedaan, maar als ik Feyenoord vandaag weer zie spelen...", begon El Ahmadi. "Vooral in de tweede helft. De vorm die ze hebben en de manier waarop ze druk zetten. Ook als ze niet heel goed spelen, dan kunnen ze nog winnen. Je moet ook kijken naar het programma. Het mag niet meer mis gaan voor Feyenoord."

Ook Vink verwacht dat niet. "Ze hebben in september verloren van PSV en sindsdien nog maar één keer in de Europa League. Soms was het met mooi voetbal, vaak hebben ze het in de slotfase beslist. Als je zo constant kan zijn, is dat frustrerend voor de rest en krijg je er zelf een megaboost van. Daarnaast komt Idrissi in vorm, wordt Kökcü steeds sterker en kun je altijd nog vertrouwen op invallers die het verschil maken. Dit Feyenoord heeft stappen gemaakt richting de Coolsingel."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties