EK voetbal start vandaag: deze oud-Feyenoorders komen in actie

EK voetbal start vandaag: deze oud-Feyenoorders komen in actie

In de media gaat het de afgelopen tijd over niets anders: het EK voetbal in Duitsland. Vanavond om 21:00 uur trapt gastland Duitsland het toernooi in de Allianz Arena af tegen Schotland en dan moet er een maand aan mooie interlandwedstrijden volgen. Feyenoord is goed vertegenwoordigd met zeven spelers, maar daarnaast komen ook nog een hoop oud-Feyenoorders in actie.

Voor Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida begint het toernooi deze zondag, Dávid Hancko en Leo Sauer trappen maandag af tegen België, Gernot Trauner hoopt maandag tegen Frankrijk aan de aftrap te staan, terwijl Luka Ivanusec zaterdag tegen Spanje al in actie kan komen. Ten slotte begint Ondrej Lingr met Tsjechië dinsdag tegen Portugal aan het toernooi.

Orkun Kökcü - Turkije

Allereerst is de voormalig aanvoerder van Feyenoord, Kökcü, actief op het EK. Na zijn overstap kende de middenvelder een relatief moeizame start bij SL Benfica, maar toch kwam de Haarlemmer afgelopen seizoen tot een aantal van 43 wedstrijden. Bij Turkije is hij al langere tijd een vaste kracht in het elftal en met meerdere toptalenten in de selectie is de hoop in Turkije dat het elftal weer goed kan presteren. Daarvoor moet eerst de groepsfase met Portugal, Tsjechië en Georgië overleefd worden.

Programma Turkije
Di 18 juni om 18:00 uur: Turkije - Georgië
Za 22 juni om 18:00 uur: Turkije - Portugal
Wo 26 juni om 21:00 uur: Tsjechië - Turkije

Uroš Spajić - Servië

Slechts één seizoen droeg Spajic het shirt van Feyenoord, maar de komende maand hoopt de centrale verdediger zijn huidige teller van 21 interlandwedstrijden te verhogen. Spajic werd in het seizoen 2020/2021 gehuurd van Krasnodar om vervolgens in de winter van 2022 transfervrij te vertrekken naar het Turkse Kasimpasa. Momenteel voetbalt de 31-jarige rechtspoot voor Rode Ster Belgrado en heeft hij zich in de kijker gespeeld van de Servische bondscoach.

Programma Servië
Zo 16 juni om 21:00 uur: Servië - Engeland
Do 20 juni om 15:00 uur: Slovenië - Servië
Di 25 juni om 21:00 uur: Denemarken - Servië

Sebastian Szymański - Polen

Ook Szymański droeg slechts één seizoen het shirt van Feyenoord en daarin maakte hij vaak een goede indruk. Toch is het niet gelukt om hem langer in Rotterdam te houden en vertrok hij vorige zomer naar Fenerbahçe, waar hij afgelopen seizoen 55 wedstrijden in actie kwam. Ook voor Polen is hij een vaste waarde en mede door alle blessures hoopt de middenvelder een vervolg te geven aan zijn 34 interlandwedstrijden.

Programma Polen
Zo 16 juni om 15:00 uur: Polen - Nederland
Vrij 21 juni om 18:00 uur: Polen - Oostenrijk
Di 25 juni om 18:00 uur: Frankrijk - Polen

Róbert Bozeník - Slowakije

Samen met Hancko en Sauer komt oud-Feyenoorder Bozeník ook in actie voor Slowakije. De spits stond van 2020 tot medio 2023 onder contract in Rotterdam en werd tussendoor ook verhuurd aan Fortuna Düsseldorf en Boavista. Bij laatstgenoemde club staat de 24-jarige rechtspoot nog steeds onder contract. Bozeník kwam afgelopen seizoen 34 wedstrijden in actie.

Programma Slowakije
Ma 17 juni om 18:00 uur: België - Slowakije
Vrij 21 juni om 15:00 uur: Slowakije - Oekraïne
Wo 26 juni om 18:00 uur: Slowakije - Roemenië

Nederlanders

Ook bij het Nederlands elftal komen veel oud-Feyenoorders in actie. Door blessures werden Ian Maatsen en Joshua Zirkzee deze week alsnog opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman en beide spelers droegen in de jeugd (kort) het shirt van de Rotterdammers. Daarnaast komen ook Georginio Wijnaldum (135 wedstrijden voor Feyenoord), Stefan de Vrij (151 wedstrijden voor Feyenoord) en Nathan Aké (vier jaar in de jeugd) in actie op het EK.

Programma Nederland
Zo 16 juni om 15:00 uur: Polen - Nederland
Vrij 21 juni om 21:00 uur: Nederland - Frankrijk
Di 25 juni om 18:00 uur: Nederland - Oostenrijk

Lees meer over
Orkun Kökcü Robert Bozenik Uros Spajic Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties