EK begint vandaag voor Hancko, Sauer en Trauner

EK begint vandaag voor Hancko, Sauer en Trauner

Het EK gaat vandaag ook beginnen voor Dávid Hancko, Leo Sauer en Gernot Trauner. Slowakije neemt het op tegen België en Oostenrijk speelt maandagavond de openingswedstrijd tegen Frankrijk. Daarmee is het toernooi voor alle zeven Feyenoorders die deelnemen begonnen.

Trauner is met Oostenrijk ingedeeld in Groep D. Naast Frankrijk maken ook Polen en Nederland deel uit van de poule. Of de verdediger van Feyenoord maandagavond in actie gaat komen tegen Les Bleus is twijfelachtig. De rechtspoot heeft niet alleen een training moeten overslaan in aanloop naar de wedstrijd, ook zijn de verwachtingen dat Kevin Danso en Maximilian Wöber centraal achterin de voorkeur krijgen.

Wanneer Trauner wel speeltijd krijgt, gaat het zijn debuut worden op een groot eindtoernooi. De verdediger speelde elf duels voor het nationale elftal en deed dat vooral tijdens oefenwedstrijden en in de UEFA Nations League. Dat geldt niet voor Dávid Hancko. De Slowaak maakte weliswaar zijn debuut op het EK van 2020, maar dat bleef slechts beperkt tot zes minuten speeltijd.

Slowakije met Hancko en Sauer treft België om 18:00 uur. In Groep E zijn ook Roemenië en Oekraïne ingedeeld. De verwachtingen zijn dat Hancko als linksback gaat starten en de talentvolle Sauer nog moet toekijken vanaf de bank. De buitenspeler van Feyenoord is een van de jongste spelers die actief zijn op het eindtoernooi. In totaal kwam hij tot twee invalbeurten in de nationale ploeg. Hancko speelde 38 wedstrijden.

Slowakije | Dávid Hancko & Leo Sauer
• Maandag 17 juni: België - Slowakije (18:00 uur)
• Vrijdag 21 juni: Slowakije - Oekraïne (15:00 uur)
• Woensdag 26 juni: Slowakije - Roemenië (18:00 uur)

Oostenrijk | Gernot Trauner
• Maandag 17 juni: Oostenrijk - Frankrijk (21:00 uur)
• Vrijdag 21 juni: Polen - Oostenrijk (18:00 uur)
• Dinsdag 25 juni: Nederland - Oostenrijk (18:00 uur)

Lees meer over
Gernot Trauner Dávid Hancko Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties