Eerste interview Lingr: "Ik weet dat de speelstijl goed bij mij past"

Ondřej Lingr mag zichzelf vanaf vandaag een Feyenoorder noemen. De aanvallende middenvelder heeft donderdagochtend zijn handtekening gezet onder een contract bij de Rotterdammers. De international van Tsjechië gaat spelen met rugnummer 32 en moet de vertrokken Sebastian Szymański opvolgen.

"Het voelt fantastisch voor mij", begint Lingr op het YouTube-kanaal van Feyenoord. "Ik ben dankbaar om te mogen spelen voor een geweldige club met een mooie geschiedenis. En fantastische supporters. Voor mij komt er een droom uit." Voor de middenvelder is het de afgelopen uren erg snel gegaan. "Ik heb helemaal niet geslapen. Ik vloog vanmorgen vroeg, dus ik zet mijn beste beentje voor vandaag. Ik ben heel blij dat de transfer voltooid is. Ik kan niet wachten tot ik voor deze mooie club mag spelen."

Donderdagochtend heeft Lingr zijn medische test voltooid en al een aantal van zijn nieuwe teamgenoten en stafleden ontmoet. "Alles ging zo snel. Ik ben langs geweest op het trainingscomplex. Hier heb ik de staf en spelers ontmoet. Het was mooi om hier voor het eerst te zijn en daarnaast ook de staf te ontmoeten. Alles is goed georganiseerd en ik waardeer het om hier te mogen zijn."

Eerdere ontmoetingen
Twee seizoenen geleden speelde Lingr al twee keer in De Kuip met Slavia Praag en dat was voor hem het moment dat hij besefte: ik wil ooit voor Feyenoord spelen. "Het waren pittige wedstrijden tussen Feyenoord en Slavia Praag, maar dat gevoel was geweldig. Ik hoorde in De Kuip voorafgaand aan de wedstrijd het nummer "Mijn Feyenoord" klinken. Dat was het moment dat ik al dacht dat ik voor deze club zou willen spelen. Dat was een geweldig gevoel. Maar toen we begonnen aan de wedstrijd werd het gemoed een stuk minder, want Feyenoord speelde heel goed. Ik weet dat de speelstijl van Feyenoord goed bij mij past en ik ben er klaar voor."

De Tsjech verwacht zichzelf snel te kunnen aanpassen aan de verwachtingen van trainer Arne Slot. "De speelwijze van Feyenoord is bekend voor mij: agressief, aanvallend, veel doelpunten. Daar hou ik van. Ik wil doelpunten maken en deze vieren met de supporters. Ik wil genieten van ieder moment hier."

Tot slot richt de Feyenoord-aanwinst zijn woorden tot Het Legioen. "Ik kan de fans beloven dat ik mijn uiterste best zal doen en ik kijk er echt naar uit om jullie te zien in het mooie stadion."

Lees meer over
Ondřej Lingr
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties