Lingr verlengt contract bij Slavia Praag met één jaar

Lingr verlengt contract bij Slavia Praag met één jaar

Feyenoord heeft Ondřej Lingr op huurbasis overgenomen van Slavia Praag. De Rotterdammers hebben daarbij een verplichte optie tot koop bedongen. De constructie moet vooral worden gezien als een boekhoudkundige trucje om de transfersom van vier miljoen euro niet direct te hoeven inboeken.

Lingr had bij Slavia Praag nog een contract voor één jaar. Om de constructie mogelijk te maken heeft de Tsjechische club zijn contract met één jaar verlengd tot medio 2025. Het verlengen van zijn contract heeft verder geen gevolgen voor zijn definitieve transfer naar Feyenoord.

Op de website van de Tsjechische club spreekt Lingr zijn dankbaarheid uit naar Slavia Praag dat ze goed met de situatie zijn omgegaan. "Het is niet makkelijk om hier weg te gaan, maar zoals iedereen weet, wilde ik het in het buitenland proberen. Ik had die ambities. Nadat ik het geweldig had gedaan, wilde ik proberen hogerop te komen. Ik ben heel blij dat het zo gelopen is, en dat alle partijen tevreden zijn. Ik waardeer het enorm dat ik deel kon uitmaken van Slavia."

Trpišovský lovend over Feyenoord
De trainer van Slavia Praag heeft mooie woorden over voor de nieuwe Feyenoord-aanwinst. "Ik heb altijd zijn teamgeest bewonderd, hij hielp ons zelfs toen we het moeilijk hadden. We verliezen niet alleen een speler, maar ook een sterk lid van het team, een van de belangrijkste persoonlijkheden. We bespraken zijn vorige aanbiedingen samen in de winter en de zomer, ik vond ze toen niet goed. Ik vertelde hem dat Slavia meer was dan sommige van de clubs die hij met mij besprak. Maar Feyenoord is een fenomenale naam, ik verdraag veel beter dat hij daar is en niet naar een andere club."

Lees meer over
Ondřej Lingr
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties