Droomdebuut voor Sauer: "Heel blij dat ik gescoord heb"

Droomdebuut voor Sauer: "Heel blij dat ik gescoord heb"

Leo Sauer heeft in de stadsderby tegen Sparta zijn officiële debuut voor Feyenoord bekroond met een doelpunt. De 17-jarige Slowaak mocht direct na de rust invallen en speelde een sterke tweede helft. Ook trainer Arne Slot sprak na afloop van het duel lovend over zijn debutant.

"Het was een droom die uitkwam", opent Sauer na afloop bij ESPN. "Ik ben heel blij dat ik gescoord heb tijdens mijn debuut en uiteraard ben ik blij dat ik bij een club als Feyenoord mijn debuut mag maken. Maar aan de andere kant willen we ook graag de drie punten halen, dus het is wel een dubbel gevoel."

Vorig seizoen speelde Sauer 23 wedstrijden voor Feyenoord Onder 21, hierin wist de aanvaller zes keer te scoren en vier assists te geven. In de stadsderby tegen Sparta schoot hij de bal overtuigend voorbij doelman Nick Olij, maar zelf kon de Slowaak niet precies vertellen hoe het ging. "Ik kan het niet echt herinneren, maar het enige wat ik dacht was vol schieten en dat pakte goed uit. Na de eerste helft zijn we wel blij met het punt, maar vooraf willen we natuurlijk de drie punten."

Sauer is niet de enige Slowaak in de selectie van Feyenoord, Dávid Hancko komt namelijk uit dezelfde jeugdopleiding als de 17-jarige buitenspeler en de verdediger heeft hem goed geholpen met het aanpassen aan zijn nieuwe omgeving. "Dávid is mijn mentor, we komen natuurlijk uit hetzelfde land en spreken dezelfde taal. Hij helpt me heel veel bij trainingen en ook op het veld kon je zien dat hij als eerst naar mij toekwam. Hij vierde het doelpunt met mij dus het is fijn om zo’n vriend te hebben."

Overeenkomsten met Idrissi
Trainer Arne Slot werkt dagelijks met de Slowaak en was dan ook niet bang om hem in te laten vallen. "Leo Sauer heeft wel wat overeenkomsten met Idrissi, sterk in de één tegen één en een overlap die hij kan belonen. Daarmee hoop je dan in de tweede helft wat meer voorzetten te creëren richting Gimenez. Het is ontzettend knap als je 17 jaar bent en je hebt al zo gespeeld in de voorbereiding en je op de training met het niveau van die jongens mee kan. Dan ben ik een trainer die niet bang is zulke jongens de kans te geven. En die heeft hij vandaag, niet alleen door zijn goal, gegrepen met een aantal goede acties."

Lees meer over
Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties