Drie Feyenoorders in Elftal van de Week van De Telegraaf

Drie Feyenoorders in Elftal van de Week van De Telegraaf

Feyenoord overtuigde zondag in de topper tegen AZ. Het leidde ertoe dat drie spelers van de Rotterdamse club werden opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf, dat deze week werd samengesteld door Ernie Brandts. Feyenoord is daarin samen met PSV hofleverancier.

"Gernot Trauner verloor tegen AZ maar één keer de bal", begon Brandts over de eerste Feyenoord-uitblinker in zijn elftal. "Hij is heel zeker in zijn passing en zo rustig, dat het bijna lijkt of het hem allemaal weinig interesseert. Ook in een topwedstrijd laat hij zich niet gek maken en blijft hij heel koel> Dat zegt iets over het niveau dat hij haalt. Hij doet wat hij moet doen en ook nog eens heel goed. Naast Trauner liet Jacob Rasmussen zien een goed duo met hem te kunnen vormen en in een topduel van waarde te kunnen zijn voor Feyenoord."

Brandts noemde Rasmussen, maar koos in plaats daarvan twee middenvelders van Feyenoord voor zijn elftal. "Orkun Kökcü was weer geweldig aan de bal. Hij is vaak gevaarlijk met zijn schoten en durft de moeilijke ballen te geven. Daarmee is hij heel nadrukkelijk aanwezig en zorgt hij voor veel dreiging. Hij wil altijd de bal hebben, maar is ook niet lui om de verdedigende meters te maken."

De laatste Feyenoorder in het elftal was een andere doelpuntenmaker, Sebastian Szymanski. "Hij heeft goede durft een man op te zoeken en heeft inzicht met een goede trap in zijn linker. Daarbij is hij ook heel doelgericht, waar ook zijn goal weer uit voortkwam. En hij heeft gif in zijn spel, wat prettig is voor de manier waarop Feyenoord wil spelen."

Elftal van de Week:
Andries Noppert (sc Heerenveen); Dirk Abels (Sparta), Gernot Trauner, Maximilian Wittek (Vitesse); Orkun Kökcü, Steven Berghuis (Ajax), Sebastian Szymanski; Xavi Simons (PSV), Guus Til (PSV), Ricky van Wolfswinkel (FC Twente), Cody Gakpo (PSV)

Lees meer over
Orkun Kökcü Gernot Trauner Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties