Dilrosun: "Ik speel gewoon waar de trainer me nodig heeft"

Dilrosun: "Ik speel gewoon waar de trainer me nodig heeft"

Javairô Dilrosun was een van de meest verrassende namen op het wedstrijdformulier voor de wedstrijd van Feyenoord tegen NEC. Niet omdat hij mocht starten, maar wel omdat hij dat wederom als tien deed en dus de teruggekeerde Sebastian Szymanski op de bank hield. Zijn interview na afloop ging dan ook vooral over zijn rol bij Feyenoord.

"Af en toe is het wel moeilijk om te focussen op een positie", begon Dilrosun desgevraagd in gesprek met ESPN. "Maar dat is op zich niet erg. Ik speel gewoon waar de trainer me nodig heeft en daar doe ik gewoon mijn best. Als voetballer moet je voorbereid zijn op alles. Ik vind het niet erg als ik pas op de wedstrijddag hoor waar ik speel."

Dat was zondag wel het geval, zo vertelde de aanvaller. "Gisteren heb ik eerst getraind als rechtsbuiten, en toen we doorwisselden stond ik op tien. Je moet er sowieso rekening mee houden dat je op beide posities zou kunnen spelen. In de ochtend hoorden we de opstelling, toen kwam ik erachter dat ik op tien stond."

Hoewel hij vaak als vleugelspeler wordt gezien, heeft Dilrosun zelf geen voorkeur. "Ik heb ook twee goede wedstrijden op tien gespeeld. Het is niet zo dat ik me lekkerder voel op links- of rechtsbuiten. Het ligt echt aan de wedstrijd en aan mijn vorm. Daar moet ik gewoon mijn best voor blijven doen."

Moeizaam
In de wedstrijd tegen NEC ging dat helaas niet zoals gehoopt. "Het eerste halfuur voetbalden we heel goed en was het wachten op de 0-2. Daarna zag je dat NEC in de counter heel gevaarlijk is. In de tweede helft probeerden we het, maar ging het heel moeizaam. Veel ballen die we gewoon verspeelden omdat we te slordig zijn. Die momenten moeten eruit, willen we meedoen", besloot de aanvaller.

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties