Kökcü zoekt naar verklaring: "Dat hebben we nagelaten"

Kökcü zoekt naar verklaring: "Dat hebben we nagelaten"

Feyenoord stelde zondagmiddag erg teleur met een 1-1 gelijkspel tegen NEC. Na afloop verscheen aanvoerder Orkun Kökcü voor de camera van ESPN, waar hij zocht naar een verklaring voor de wanprestatie van zijn ploeg.

Daar gaf Kökcü aan dat het vooral de tweede helft was die lastig was. "In de eerste helft hadden we tot de tegengoal alles onder controle. Er was geen vuiltje aan de lucht, we domineerden, hadden balbezit, we heersten. Je moet die voorsprong uitbreiden. Dat deden we niet, dan krijg je dat tegendoelpunt vlak voor rust. Dan moet je nog meer gas geven na rust, maar dat hebben we nagelaten. Je probeert nog van alles in de tweede helft, maar er was niet echt een ritme waarin we tot grote kansen konden komen. Dat is waarmee we aan de slag moeten gaan."

Kökcü benoemde ook zijn eigen rol daarin, het tempo bepalen. "In de eerste helft is dat waaruit we kansen creëerden. Quinten en ik die op het middenveld uitzakten en de pass uitstelden om ruimte te creëren. Dat is ook waar de goal uit kwam. In de tweede helft hebben we dat bijna niet gedaan."

Concurrentie
Extra pijnlijk is dat Feyenoord in Nijmegen had kunnen profiteren van het puntverlies van PSV en Ajax. "Natuurlijk weet je dat ze punten hebben verspeeld en wil je profiteren. We probeerden alles te geven, daarin was de eerste helft heel belangrijk. Als we toen op 2-0, 3-0 waren gekomen, was het eigenlijk al gedaan. Dat hebben we nagelaten en in de tweede helft was het gewoon niet goed genoeg."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties