Slot: "Veel geprobeerd, maar het lukte uiteindelijk niemand"

Slot: "Veel geprobeerd, maar het lukte uiteindelijk niemand"

Feyenoord slaagde er na de 1-1 van NEC niet meer in om de wedstrijd nog te domineren zoals daarvoor. Trainer Arne Slot probeerde diverse dingen om het overwicht op terug te krijgen, maar zonder succes. Na afloop vertelde hij hoe hij de wedstrijd beleefde.

"We hebben negentig minuten lang geprobeerd om NEC op hun helft vast te zetten, zowel in het drukzetten als aan de bal", legde hij uit. "Dat heeft geleid tot een uitstekend eerste halfuur van ons. Het laatste uur hadden we ook veel de bal en waren we veel op hun helft, maar was het moeilijk om in de kleine ruimte creatief te zijn."

Waar dat aan lag? "Misschien dat zij gesteund werden door de 1-1 en het publiek dat erachter stond. Ze gingen nog meer dan in de eerste helft op hun eigen zestien verdedigen. Dan hoop je met het inbrengen van een aantal spelers dat zij het verschil kunnen maken, zoals ze dat al een aantal keer gedaan hebben. Helaas was dat niet het geval."

Toch zag Slot NEC niet anders verdedigen dan sommige andere clubs die Feyenoord van scoren proberen te houden. "De ene keer heeft de ene speler het op z'n heupen en kan hij in die drukte iets creëren, en de andere keer de ander. Vandaar dat we veel geprobeerd hebben door spelers op andere posities neer te zetten en andere jongens in te brengen. Maar het lukte uiteindelijk niemand om in die drukte gevaar te stichten."

Afgekeurde goal
Hoewel Slot er niet teveel naar wilde wijzen, kon de onterecht afgekeurde goal van Santiago Gimenez in minuut 96 niet onbesproken blijven. "Volgens mij mag je geen beweging richting de bal maken, maar dat deed Gimenez niet", antwoordde Slot toen hij naar het moment gevraagd werd. "Ik denk dat ik me vooral moet focussen op de dingen waar wij invloed op hebben en zo min mogelijk hier iets van moet vinden."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties