Dilrosun: "Ik denk dat deze supporters me daarbij kunnen helpen"

Dilrosun: "Ik denk dat deze supporters me daarbij kunnen helpen"

Javairô Dilrosun heeft zijn eerste week als Feyenoorder erop zitten. De nieuwe aanvaller trainde aan het begin van de week voor het eerst mee, speelde zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd tegen Union Sint-Gillis en stapte zondag als een van de nieuwe aanwinsten uit de helikopter op de Open Dag. "Ik voel me op mijn gemak hier, ik denk dat ik hier mooie dingen kan laten zien."

Tijdens de persconferentie gaf Dilrosun aan het naar zijn zin te hebben gehad op de Open Dag, al was het beeld van een volle Kuip niet nieuw voor hem. "Ik kijk ook Eredivisie. Dan weet je dat Feyenoord-supporters tot de beste van Nederland, en misschien wel van Europa, behoren. Dat speelde ook mee bij mijn keuze. Als je de steun van de supporters krijgt, betekent dat dat je misschien nog extra hard je best doet en nog beter speelt. Ik denk dat de supporters me daarbij kunnen helpen."

Bij zijn vorige clubs was dat minder aan de orde, zo vertelde hij eerlijk. "Bij Bordeaux was het niet altijd vol, eigenlijk alleen tegen Paris Saint-Germain. Bij Hertha BSC wel, maar dat stadion heeft een atletiekbaan om het veld. Dan voel je die passie niet echt. De Kuip is historisch en ik denk dat ik de sfeer hier wel ga voelen."

De interesse van Feyenoord was deze zomer zeker niet nieuw. "Dat speelde al een heel lange tijd, ik denk zeker 2,5 à 3 jaar. Ik ging er nu echt serieus over nadenken, omdat ik gewoon speelminuten wil maken en beslissend wil zijn. Ik denk dat dit het juiste moment was. En het hielp ook dat Feyenoord op dit moment de financiële middelen had om me binnen te halen. Ik denk dat dat ook een rol speelde."

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties