Dilrosun geniet bij Club América: ''Mijn Instagram is ontploft''

Dilrosun geniet bij Club América: ''Mijn Instagram is ontploft''

Javairô Dilrosun koos er afgelopen winter voor om Feyenoord te verlaten. De buitenspeler kreeg amper speelminuten van trainer Arne Slot en besloot mede daardoor voor een avontuur in Mexico. Dilrosun heeft het naar zijn zin bij de topclub Club América.

"Ik kom natuurlijk van een heel ander continent. In het begin was het moeilijk. Dat is het eigenlijk nog steeds, want ze spreken een andere taal hier," vertelt de 25-jarige Dilrosun in gesprek met ESPN. De aanvaller maakte eerder deze maand zijn eerste doelpunt in het Estadio Azteca. "De mensen, de staf en de fans laten me thuis voelen."

Dilrosun merkt duidelijke verschillen met Europa tijdens zijn eerste maanden in Mexico. "Ik denk dat het niveau voetballend hoger is in Europa. Maar fysiek gezien zijn ze hier sterker. Ze houden ervan om de strijd aan te gaan en in duels te komen. Dat is anders dan in Europa. Maar het is niet dat het verschil heel groot is. Ik denk dat de Mexicaanse competitie van een goed niveau is."

Dilrosun werd door Club América aangekondigd met een knipoog naar Vincent van Gogh. De Mexicanen liepen direct warm voor de nieuwe buitenspeler. "De fans van Club América zijn erg fanatiek. Mijn Instagram is ontploft en ik heb er een hoop nieuwe volgers bijgekregen. We hebben heel veel fans. Elke wedstrijd zie je dat weer. Ook als we uit spelen, zie je een hoop geel op de tribunes. Dat geeft een goed gevoel."

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties