''Die nieuwe verwachtingen, die houden ons ook scherp''

''Die nieuwe verwachtingen, die houden ons ook scherp''

Arne Slot merkt dat er anders wordt gekeken naar Feyenoord dan een aantal jaar geleden. De Rotterdammers krijgen intern soms het idee dat het verwachtingspatroon onrealistisch hoog is geworden en dat de waardering voor het proces waar de club momenteel in zit, langzaam wordt vergeten.

''In nog geen drie jaar tijd heeft Feyenoord alle verhoudingen volledig op zijn kop gegooid'', schrijft het Algemeen Dagblad. ''Een finale in Europa, een nieuwe landstitel, eerst was het nog een wonder, maar alles went. Zondag dient AZ, waarvan Dick Advocaat nog niet lang geleden zei dat die club 'véél betere spelers had dan Feyenoord', te worden geklopt.''

Feyenoord kreeg na de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, en zelfs na de verloren uitwedstrijd tegen SS Lazio kritiek te verwerken. De trainer probeerde de geluiden te nuanceren door aan te geven dat een overwinning in Rome niet vanzelfsprekend is en vooral geen schande. Daarnaast is Slot van mening dat er ook gekeken moet worden naar de manier waarop Feyenoord voor de dag komt en welke ontwikkeling de club nu doormaakt.

In Italië werd er afgelopen week wél met bewondering naar Feyenoord gekeken. Vaste volgers van SS Lazio hadden nog nooit gezien dat een bezoekende club Lazio zo lang en zo makkelijk achter de bal aan had laten rennen. Vooral omdat trainer Maurizio Sarri een fel tegenstander is van inzakken. Voor Slot een bevestiging dat Feyenoord op de goede weg is, maar nog een stap in de laatste fase te maken is om wel tot een resultaat te komen in een Europese uitwedstrijd.

''Maar in de Kuip hopen ze dat de fase van verbazing na klinkende resultaten niet helemaal verdwenen is. Dat de waardering niet verdwijnt,'' vult de krant aan. Slot ziet het vooral als een uitdaging om de volgende stappen met Feyenoord te zetten. ''Die nieuwe verwachtingen, die houden ons ook scherp.'' David Hancko gaf eerder al aan dat Feyenoord geen aanpassingen gaat doen aan de speelwijze, die veel indruk maakt op de buitenlandse voetbalfans.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties