De Statistieken: hoofdrol Kökcü, Rasmussen valt verdedigend op

De Statistieken: hoofdrol Kökcü, Rasmussen valt verdedigend op

Feyenoord sloeg zondag een belangrijke slag door het onderlinge duel met koploper AZ met 1-3 te winnen. In de individuele statistieken van die wedstrijd zijn er enkele Feyenoorders die positief opvielen. Orkun Kökcü, Jacob Rasmussen en Javairô Dilrosun drukten op verschillende manieren hun stempel op de wedstrijd.

De wedstrijd in Alkmaar was een van de zeldzame keren dat Feyenoord niet het merendeel van het balbezit had: 45%. Wel kwamen de meeste doelpogingen van Rotterdamse kant. Van de kant van Feyenoord werden 13 doelpogingen genoteerd, waarvan 5 op doel. Voor AZ waren dat er slechts 5, waarvan 2 op doel. Toch was het verschil in xG* lang niet zo groot. Afgezien van de penalty (volgens de meeste berekeningen goed voor 0,76 xG) kwam Feyenoord tot slechts 0,61 xG. Voor AZ was dat 0,72.

*Expected Goals: verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan. Cijfers afkomstig van EredivisiePlots.

Orkun Kökcü
De meest opvallende speler aan de kant van Feyenoord was Orkun Kökcü. De middenvelder was goed voor een goal en een assist, maar viel op meer manieren op. Zo was hij de Feyenoorder die het Alkmaarse goal het vaakst onder vuur nam (5 keer, 2 op doel, 3 mis) en - samen met Santiago Gimenez en Sebastian Szymanski - de meeste sleutelpasses gaf (2). Daarnaast was Kökcü een van de spelers met de meeste aangekomen passes: 55 van de 65 (85%). Alleen Jacob Rasmussen (64 van de 75, 85%) en Gernot Trauner (55 van de 64, 86%) deden het beter, terwijl Lutsharel Geertruida procentueel de beste passer was (49 van de 52, 94%).

Jacob Rasmussen
Achterin waren het de statistieken van Rasmussen - de man die met 90 balcontacten sowieso het vaakst aan de bal was - die het meest in het oog sprongen, en dan vooral zijn aantal clearances. Liefst 9 keer werkte de Deense verdediger ballen weg achterin, terwijl niemand anders in de buurt kwam van die cijfers (Trauner deed het 4 keer, Geertruida 3). Ook was Rasmussen goed voor de meeste onderscheppingen (2) van alle Feyenoorders en voor 1 geslaagde tackle. In laatstgenoemde statistieken presteerden Marcos López en Marcus Pedersen het best met allebei 3 geslaagde tackles.

Javairô Dilrosun
In de individuele duels deed Feyenoord het in Alkmaar beter dan AZ: het won er in totaal 52 van de 84. Pedersen (won 6 van de 7 duels) en Geertruida (6 van de 8) droegen het meest bij aan dat positieve aantal, terwijl ook Javairô Dilrosun (5 van de 8), Dávid Hancko (5 van de 5) en Rasmussen (4 van de 5) het goed deden. Overigens zijn er nog twee statistieken waarin Dilrosun opviel. Hij was namelijk de speler met de meeste ingezette én geslaagde dribbels: al zijn 4 pogingen lukten (Pedersen volgde met 2 uit 2). Daarnaast was hij ook goed voor de meeste aangekomen voorzetten: 2 van de 3.

Lees meer over
Orkun Kökcü De Statistieken Jacob Rasmussen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties