De Statistieken: Feyenoord op alle vlakken oppermachtig

De Statistieken: Feyenoord op alle vlakken oppermachtig

De statistieken waren na de dominante zege van Feyenoord op Fortuna Sittard zoals verwacht. De Rotterdammers presteerden op alle vlakken goed en er was - behoudens Linssen, die bij 4 van de 5 goals betrokken was - geen duidelijke uitblinker aan te wijzen. Vandaar dat in deze rubriek vandaag veel spelers de revue passeren.

Feyenoord was in De Kuip heer en meester tegen Fortuna. Het had 55% van het balbezit en liet 24 doelpogingen noteren, waarvan 10 op doel. Voor de bezoekers waren dat er 8, waarvan 5 op doel. Met 5 treffers presteerde Feyenoord beter dan het aantal Expected Goals (xG: het verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan). Volgens EredivisiePlots waren dit er 3,61, tegenover 0,34 voor het tandeloze Fortuna.

Linssen
Met 2 goals en 2 assists was Bryan Linssen uiteraard de grote man aan de kant van Feyenoord. Die hoofdrol eiste hij op ondanks dat slechts 18 balcontacten had. Hij verstuurde 10 passes, waarvan er 8 aankwamen en dus 2 een goal opleverden. Samen met Tyrell Malacia en Alireza Jahanbakhsh was hij ook de speler die het Limburgse doel het vaakst onder vuur nam: 4 keer. Linssen ging 10 duels aan, waarvan hij er 4 won.

Sowieso werden de duels vaak in de buurt van het doel van de bezoekers uitgevochten. Luis Sinisterra kwam van alle Feyenoorders het vaakst in duels - 12 keer - en won er 8 (4 daarvan waren luchtduels, 2 gewonnen). Hij werd naast Linssen ook gevolgd door Guus Til (10 duels, 6 gewonnen), Jahanbakhsh (9 duels, 6 gewonnen) en Marcos Senesi (9 duels, 4 gewonnen).

De Statistieken: Feyenoord op alle vlakken oppermachtig

Passing
Feyenoord was tegen Fortuna van verschillende kanten dreigend. Bijvoorbeeld via de buitenspelers, die in al hun dribbels succesvol waren. Voor Sinisterra waren dat er 4, voor Jahanbakhsh 3. De meeste sleutelpasses kwamen van Til (3), gevolgd door Linssen, Fredrik Aursnes, Jens Toornstra, Orkun Kökcü en Reiss Nelson. Zij gaven er allemaal 2, waar de twee laatstgenoemde overigens meer dan een halfuur op het veld stonden.

Sowieso kende Nelson een geslaagde invalbeurt. In totaal gaf hij 12 passes, waarbij hij een nauwkeurigheidspercentage van 100% behaalde. Ook Lutsharel Geertruida (48 van de 52 passes kwamen aan, 92%), Aursnes (63 van de 70, 90%), Senesi (58 van de 66, 88%) en Malacia (51 van de 58, 88%) waren zuiver in de passing.

De nul
Duidelijk was dat Fortuna het Feyenoord in De Kuip niet lastig kon maken. Doelman Ofir Marciano droeg daaraan bij: met 5 reddingen en 0 tegentreffers keepte hij cijfermatig zijn beste Feyenoord-wedstrijd tot nu toe. Daar moet echter aan worden toegevoegd, dat 4 reddingen op pogingen van buiten de zestien waren. Aan de hand van het eerder genoemde xG kon al geconcludeerd worden dat Fortuna het de doelman niet echt moeilijk heeft kunnen maken.

Dat kwam ook door goed verdedigend werk van enkele Feyenoorders. Daarbij moeten drie spelers in het bijzonder vermeld worden: Marcus Pedersen (4 clearances, 1 geblokt schot, 1 onderschepping, 2 geslaagde tackles), Toornstra (2 clearances, 2 onderscheppingen, 3 geslaagde tackles) en Senesi (6 clearances, 2 geslaagde tackles).

De Statistieken: Feyenoord op alle vlakken oppermachtig
Lees meer over
De Statistieken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties