De Rossi wint eerste duel als trainer van AS Roma; fans steunen Mourinho

De Rossi wint eerste duel als trainer van AS Roma; fans steunen Mourinho

AS Roma heeft zo'n drieënhalve week voor de eerste ontmoeting met Feyenoord weer een wedstrijd gewonnen. Nadat er onder José Mourinho slechts 8 uit de 21 wedstrijden werden gewonnen, werd hij afgelopen maandag de laan uit gestuurd. Clubicoon Daniele de Rossi heeft nu zijn eerste drie punten behaald als trainer van 'zijn' AS Roma.

De Rossi liet eerder deze week al weten te hopen op volle support van de AS Roma-fans, maar dat was niet helemaal vanzelfsprekend. Niet alle Romeinen zijn het namelijk eens met het ontslag van Mourinho. De Portugese trainer kreeg via diverse spandoeken steun van de supporters. "Het was een privilege om jou aan onze zijde te hebben, grazie José!", luidt de tekst op één van de gemaakte doeken. Ook klinkt er kritiek op het ontslag: "We eisen geen trofeeën of glorie, maar alleen respect voor het shirt en de supporters. Eer Roma en vecht voor zijn mensen."

In februari zal Feyenoord ook kennismaken met Romelu Lukaku. De Belg scoorde zaterdagavond tegen Hellas Verona het openingsdoelpunt en daarbij ook zijn vijftiende goal van dit seizoen. Dankzij de doelpunten van Lorenzo Pellegrini en Michael Folorunsho eindigde de stand in 2-1 voor de Romeinen. Opvallend is dat het percentage balbezit net als in de meeste (behalve tegen Feyenoord) wedstrijden onder Mourinho rond de zestig procent was, maar vooral dat AS Roma slechts twee schoten op goal heeft gehad, die dus beide raak gingen.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties