De Rossi geeft signaal af aan Feyenoord: "Dit is een sterk team"

De Rossi geeft signaal af aan Feyenoord: "Dit is een sterk team"

Over minder dan een maand neemt Feyenoord het in de tussenronde van de Europa League op tegen AS Roma. Voor Arne Slot worden de komende weken extra interessant om de ploeg uit Italië te analyseren, want deze week werd José Mourinho met een zak geld ontslagen en dezelfde dag werd de Portugees nog vervangen door clublegende Daniele de Rossi.

In de periode tussen 2002 en 2019 speelde de middenvelder in totaal 616 wedstrijden voor AS Roma en won hij in al die seizoenen drie prijzen. Ook werd De Rossi in 2006 wereldkampioen met het nationale elftal van Italië. Nu begint de 40-jarige Italiaan dus aan zijn tweede klus als trainer, nadat hij eerder zeventien wedstrijden aan de leiding stond bij Serie C-club SPAL. Terwijl er bij een groot deel van Het Legioen vreugde ontstond rondom het ontslag van Mourinho, is Dennis te Kloese van mening dat het voor zijn club gunstiger was om de Portugese trainer te treffen.

"Het is emotioneel", begint de Rossi op het clubkanaal van de Romeinen. "Omdat ik allemaal plekken herken en weer alle gezichten zie die bij me waren in zo'n belangrijke deel van mijn leven." De Rossi kijkt vooral met plezier naar de aankomende periode, waar ook de twee wedstrijden met Feyenoord op het programma staan. "Ik ben overtuigd van het team. Dit is een sterk team met topspelers. Zelfs de beste teams ter wereld hebben het soms moeilijk."

"Ondanks de resultaten, de vorm van het team en de klassering op de ranglijst zal het stadion zo zijn als bij AS Roma - Barcelona", doelt De Rossi op de spectaculaire comeback in de Champions League van een paar jaar geleden in Rome. De middenvelder was toen zelf ook belangrijk met een doelpunt. "We hebben de fans nodig, net zoals toen ik nog speler was. Ik verwacht dat er nog moeilijke momenten gaan komen, maar deze stad en club kunnen snel uit dit soort situaties komen."

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties