"De jeugdopleiding is niet zo slecht als iedereen maar doet voorstellen"

"De jeugdopleiding is niet zo slecht als iedereen maar doet voorstellen"

In de meest besproken scène uit de Feyenoord-documentaire 'Dat ene woord' is een vergadering te zien tussen algemeen directeur Mark Koevermans en de jeugdtrainers van Feyenoord. Te zien is hoe Koevermans vraagt naar de voetbalvisie van de organisatie, waarna het in de zaal stil blijft. Volgens Valentijn Driessen geeft dit echter een vertekend beeld.

Hoewel er in de media veel gezegd en geschreven is over het feit dat niemand de visie kon verwoorden, zag Driessen dit anders. "Terwijl hij zijn presentatie gaf, zaten mensen te luisteren", legde hij uit in Voetbalpraat. "Hij wilde een discussie beginnen. Na zijn praatje is anderhalf uur gediscussieerd over de vragen die hij gesteld heeft. Hij had gewoon voor zijn mensen moeten gaan staan en dit nooit moeten uitzenden."

Koevermans stelde in zijn praatje onder meer dat de visie van Feyenoord niet op papier staat, terwijl dit volgens Driessen wel degelijk zo is. "Dat is inderdaad heel gek. De technisch directeur heeft het gewoon op papier staan. Dat is vorig jaar gepresenteerd, in augustus 2020."

'Niet zo slecht als iedereen doet voorstellen'
Driessen weet dat de situatie binnen de jeugdopleiding van Feyenoord sinds toen flink verbeterd is. "Er zijn wat mensen bijgekomen en er is een veel betere verhouding tussen de praktijk en de mensen die ervoor geleerd hebben. Het is niet zo slecht als iedereen maar doet voorstellen. Bijlow heeft zijn debuut gemaakt bij het Nederlands elftal, Malacia ook en er deden nog twee jongens uit de jeugdopleiding mee (De Vrij en Wijnaldum, red.). En van die grote jongens van de veelgeroemde jeugdopleiding van AZ mochten alleen Koopmeiners en Til invallen. Dat waren ze wel."

Lees meer over
Varkenoord Jeugdopleiding
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties