De Goeij: "Ik denk dat Bijlow in alle facetten de beste keeper is"

De Goeij: "Ik denk dat Bijlow in alle facetten de beste keeper is"

Justin Bijlow speelde dit seizoen door zijn blessures nog geen enkele interland, maar keerde vlak voor het EK wel terug in de voorselectie. De vraag is nu of de Feyenoorder zichzelf gedurende de voorbereiding op het toernooi in de basis kan spelen. Voormalig Oranje-keepers Sander Westerveld en Ed de Goeij voorspellen een spannende concurrentiestrijd.

"Ik denk dat het nog nooit zo lastig is geweest", begon Westerveld in gesprek met ESPN. "Twee jaar geleden leek het erop dat we helemaal geen keepers meer hadden en nu hebben we ineens een luxeprobleem. Ik vind de keepers een beetje van hetzelfde niveau. Bijlow heeft weer maar de helft van de wedstrijden gekeept en is altijd geblesseerd, dus zijn krediet is wat mij betreft wel een beetje op bij Oranje. Er zijn andere keepers opgestaan."

Beste keeper
De Goeij is het daar beslist niet mee eens. "Het wordt een close call wie er uiteindelijk gaat spelen, dat is zeker. Als ik eerlijk ben, denk ik dat Bijlow de beste keeper is, in alle facetten van het keepersvak. Het meevoetballen, het keepen; hij is de compleetste en heeft alles in huis om een topkeeper te zijn."

Toch is de keuze voor Bijlow ook in de ogen van De Goeij niet vanzelfsprekend. "Verbruggen en Flekken hebben het in Engeland laten zien. In een van de beste competities ter wereld laten ze wekelijks zien te kunnen presteren. Bovendien zijn ze niet geblesseerd geweest. Ik denk dat Koeman gewoon gaat kijken wie de fitste indruk maakt."

Definitieve selectie
Bijlow meldde zich vandaag in Zeist, waar hij de komende weken mag laten zien dat hij inderdaad de beste keeper van Nederland is. Komende woensdag hoort de Feyenoorder - net als Lutsharel Geertruida en Quinten Timber - of hij bij de definitieve EK-selectie zit. Daarna speelt Oranje nog oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland in De Kuip, voor op 14 juni het eindtoernooi van start gaat.

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties