De Cijfers: Drie Feyenoorders in Elftal van de Week

De Cijfers: Drie Feyenoorders in Elftal van de Week

De leden van FR12.nl hebben Yankuba Minteh uitgeroepen tot Man of the Match voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De aanvaller scoorde tijdens de eerste helft het openingsdoelpunt, en zijn goede optreden in De Kuip wordt met een 8.1 het hoogst beoordeeld door Het Legioen.

De Telegraaf heeft drie Feyenoorders opgenomen in het Elftal van de Week. Calvin Stengs, Santiago Giménez en Minteh ontvangen een hoge beoordeling van oud-international Jan Poortvliet. De 19-jarige Minteh wordt extra in het zonnetje gezet: "Yankuba Minteh van Feyenoord is mijn speler van de week. Zijn eerste goal, die afgekeurd werd, was al geweldig. En die tweede maakt hij ook grandioos af.''

Gimenez speelde niet zijn beste wedstrijd in het shirt van Feyenoord. Poortvliet genoot wel van zijn optreden. ''Toen ik Feyenoord nog een keer terugkeek, zat ik naar mijn hero te kijken. Hij had maar één keer gescoord, maar Santiago Gimenez is dé spits. Hij is bij elke aanval betrokken, doet altijd iets met die bal wat voor gevaar zorgt, maar ook zijn inzicht richting medespelers is geweldig. De sierlijkheid ook… Ik geniet van die man en ik hoop steeds dat hij nog meer scoort.''

De ontwikkeling die Stengs bij Feyenoord doormaakt mag niet vergeten worden. De aanvallende middenvelder heeft hard gewerkt om zijn rendement te verbeteren. ''Hij komt weer echt in zijn oude ritme, raakt steeds beter ingewerkt. Hij bemoeit zich met bijna alle aanvallen, met steekballen én komt voor de goal. Heerlijk om te zien, nadat hij het even wat moeilijker heeft gehad na zijn vertrek bij AZ, waar ik hem al graag zag spelen. Onder goede trainers komt zo iemand weer op zijn pootjes terecht.''

FR12.nl
Wellenreuther (7); Geertruida (7,5), Trauner (7,7), Hancko (7,7), Hartman (7,9); Wieffer (7,7), Stengs (7,8), Timber (7,4); Paixão (6,7), Gimenez (7,6), Minteh (8.1).

Algemeen Dagblad
Wellenreuther (6); Geertruida (7), Trauner (6,5), Hancko (6,5), Hartman (6,5); Wieffer (6), Stengs (6), Timber (6,5); Paixão (6), Gimenez (6,5), Minteh (7,5).

Voetbal International
Wellenreuther (6,5); Geertruida (6,5), Trauner (6,5), Hancko (7), Hartman (6,5); Wieffer (6,5), Stengs (7), Timber (6,5); Paixão (6,5), Gimenez (7), Minteh (7,5).

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties