''Dat moet Feyenoord vooral zien te voorkomen in Denemarken''

''Dat moet Feyenoord vooral zien te voorkomen in Denemarken''

Feyenoord treft vanavond FC Midtjylland in de groepsfase van de Europa League. De komende twee wedstrijden in Groep F zijn cruciaal voor de Rotterdammers. Wie de grote favoriet is om Europees te overwinteren is gezien de resultaten lastig te voorspellen.

''In deze groep is het bijna niet meer te zeggen'', begint Feyenoord-watcher Mikos Gouka in het Algemeen Dagblad. ''Midtjylland zou normaal gesproken de ploeg moeten zijn waar Feyenoord mee moet strijden om plek twee. Ze verliezen bij Sturm Graz, dan denk je dat ze de zwakste zijn. Vervolgens winnen ze met met 5-1 van Lazio, dat ook nog eens met de vaste basiself heeft gespeeld.''

FC Midtjylland heeft een nieuwe trainer met nieuwe ideeën. De spelers boeken progressie, maar zijn regelmatig wisselvallig. ''Ze staan in de competitie ook maar zevende, dus het is geen ploeg waar je bang voor hoeft te zijn. Ze hebben af en toe van die dagen waarop het wel kan lukken en dat moet Feyenoord vooral zien te voorkomen in Denemarken.''

''Als je Midtjylland de komende twee wedstrijden onder je kan houden, dan ben je daar vanaf. De confrontaties met de Denen zijn dus cruciaal om door te gaan in Europa.'' Dan moet er in Denemarken wel een resultaat behaald worden. Het liefst wordt dat natuurlijk een overwinning, maar de laatste uitzege in de Europa League was op 11 december 2014 in België tegen Standard Luik. Toornstra, Boetius en Manu waren toen de doelpuntenmakers.

Evander gevaarlijkste man bij FC Midtjylland
Feyenoord moet vooral letten op de 24-jarige Braziliaan Evander. De creatieve middenvelder sluit graag aan bij de aanval om een geniale steekpass te kunnen geven en is enorm belangrijk in de nieuwe tactiek die de Spaanse trainer Albert Capellas wil inslijpen.

In totaal speelde Evander 160 wedstrijden voor FC Midtjylland, scoorde daarin 47 doelpunten en bereidde 36 keer een doelpunt voor. Afgelopen zomer stond de rechtspoot onder meer in de belangstelling van PSV, Ajax en Eintracht Frankfurt. Mede vanwege zijn hoge prijskaartje van rond de tien miljoen euro kwam het tot op heden niet tot een transfer.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties