''Dat is een belangrijke reden waarom ik naar Feyenoord wilde''

''Dat is een belangrijke reden waarom ik naar Feyenoord wilde''

Marcos López maakte afgelopen zomer de overstap van de Amerikaanse competitie naar Feyenoord. De linksback heeft een aantal prima wedstrijden gespeeld, maar moet vanaf de bank toekijken hoe Quilindschy Hartman een uitstekende indruk maakt bij Feyenoord. De 23-jarige verdediger is vastberaden om te slagen in De Kuip.

"In de zomer kon ik het niet geloven toen Feyenoord zich voor mij meldde", begint López zijn verhaal in een gesprek met magazine Hand in Hand. "Ik wist dat het een van de grootste clubs van Nederland was en dat de club speelde op een hoog Europees niveau. Ik kende Renato Tapia al, die net als ik uit Peru komt en natuurlijk een bekende van Feyenoord is. Hij beaamde dat Feyenoord een mooie club is om voor te spelen."

De overstap naar Europa was groot voor López. "Jeetje, ik wist gewoon niet wat mij hier overkwam. Ik wist dat ik even de tijd nodig zou hebben om mij aan te passen. Ik ben heel goed opgevangen door de club en voel me gesteund door de supporters. Gelukkig had ik al wat Engels geleerd in Amerika, wat het makkelijker maakte om te communiceren met mijn nieuwe teamgenoten in het veld; uiteindelijk spreken we allemaal dezelfde taal, en dat is voetbal."

Concurrentie
Trainer Arne Slot kiest voorlopig voor Quilindschy Hartman. "Die concurrentie, dat is ook een belangrijke reden waarom ik naar Feyenoord wilde. Om beter te worden, moet je uitgedaagd worden. Met betere spelers om je heen, word je een betere voetballer. Maar dat betekent ook dat je weleens op de bank terecht kan komen. Dat is helaas nu het geval. Het is nu de tijd van 'Q'. Hij vult de rol fantastisch in en het is aan mij om scherp te blijven, hard te trainen en klaar te zijn voor het moment dat ik minuten mag maken."

Lees meer over
Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties