''We hebben het niet meer over elf spelers bij Feyenoord''

''We hebben het niet meer over elf spelers bij Feyenoord''

Na de gewonnen Klassieker van Feyenoord ging het vooral over Lutsharel Geertruida, Santiago Gimenez en Orkun Kökcü. Analist Rory de Groot deelt vooral de complimenten uit aan Marcos López. De linksback kwam als invaller binnen de lijnen en speelde een uitstekende wedstrijd voor de Rotterdammers.

''López viel echt geweldig in bij Feyenoord'', begint De Groot op het clubkanaal van de koploper. ''Wat López heel goed deed was zijn positionering vanaf het begin af aan. Dat deed hij door naar binnen te trekken in de opbouw waardoor Ajax gedwongen werd om keuzes te maken. López was door zijn manier van lopen en diep gaan constant dreigend. Daardoor werd Ajax gedwongen om met hem mee te lopen en de buitenspelers de ruimte te geven.''

López viel ook op door zijn aanvallende acties. De 23-jarige linksback was vooral de tweede helft een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Ajax. ''Het andere sterke punt van López is dat hij heel comfortabel is aan de bal. Heel goed in de kleine ruimte, lichtvoetig en aan de bal heel erg aanwezig. Verdedigend was die ook goed en is ook nog eens heel snel.'' López voorkwam daardoor een grote kans van Ajax door goed naar binnen te komen waardoor de vrijstaande Francisco Conceição niet aangespeeld kon worden.

Santiago Gimenez en Gernot Trauner zijn lovend over het collectief van Feyenoord. De Groot ziet ook dat de Rotterdamse club een selectie heeft die allemaal aan elkaar gewaagd zijn. ''We hebben het niet meer over elf spelers bij Feyenoord. We hebben het over 25 spelers ondertussen die allemaal tegen dat team aanzitten. Als ze erin komen brengen ze bijna altijd iets wat de ploeg op dat moment nodig heeft.''

Lees meer over
Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties