Danilo na eerste Feyenoord-treffers: "Twintig goals zou geweldig zijn"

Danilo na eerste Feyenoord-treffers: "Twintig goals zou geweldig zijn"

Danilo kan spreken van een meer dan geslaagd officieel debuut voor Feyenoord. De spits maakte er twee bij de 2-5 zege van zijn nieuwe club op Vitesse. Daarmee werd hij bij ESPN, dat hij direct na de wedstrijd te woord stond, bovendien uitgeroepen tot Man of the Match.

Daarbij was de manier waarop hij zijn doelpunten maakte interessant. Zo opende hij de rekening bij Feyenoord met de eerste kopgoal uit zijn carrière. "Ik heb er veel op getraind om me daarin te verbeteren, dus ik ben er blij mee", reageerde hij. Over de tweede goal, waarbij hij de bal van de afwachtende Vitesse-doelman afpakte en binnenschoot: "Als je goed druk zet, wordt de keeper zenuwachtig. Je kunt het geluk noemen, maar je moet die druk wel geven."

Concurrentie
De timing van de hoofdrol van Danilo komt de spits niet slecht. Hij nam daarmee namelijk een voorsprong in de concurrentiestrijd met aanwinst Santiago Gimenez, die zelf nog niet speelgerechtigd is. Hoe hij daar zelf tegenaan kijkt? "Die concurrentie zal er altijd zijn. Als spits moet je blijven scoren. Ik zal hem een warm welkom geven en veel succes wensen."

Gevraagd naar een doelstelling voor het komende seizoen, hoefde de Braziliaan niet lang na te denken. "Twintig doelpunten zou geweldig zijn. Nog achttien te gaan. Ik ga mijn best doen."

Lees meer over
Danilo Pereira da Silva
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties