"Dan kan hij Feyenoord volgend seizoen echt naar een hoger niveau brengen"

"Dan kan hij Feyenoord volgend seizoen echt naar een hoger niveau brengen"

Eigenlijk gaat het in de voetbalmedia momenteel alleen maar over de bekerfinale van zondagavond tussen Feyenoord en NEC. Daarbij klinkt vaak de vraag of het voor de Rotterdammers ook een geslaagd seizoen is mocht de beker niet worden gewonnen. Ook gaat het over de huidige vorm van de spelers, want lukt het Santiago Gimenez zondag wel om te scoren en zijn de buitenspelers weer zo belangrijk?

"Dit is echt een once in a lifetime kans voor NEC om eindelijk een keer een mooie prijs te pakken", begint Sinclair Bischop in het praatprogramma Voetbalpraat van ESPN. "Feyenoord is natuurlijk vorig jaar kampioen geworden en je hoorde toen ze lang geen kampioen waren geworden dat de beker echt zo’n seizoen moest redden, maar nu heb je dat gevoel iets minder." Nasser El Khayati voegt belangrijke woorden toe: "Het blijft wel gewoon een hoofdprijs voor Feyenoord. Ik denk dat Feyenoord uiteindelijk wel met de winst achterblijft in Rotterdam."

De heren aan tafel zijn het bijna allemaal eens met het feit dat Feyenoord moet winnen om het een geslaagd seizoen te laten worden. "Ik denk dat je het bij verlies wel als mislukt kan zien, of in ieder geval is het geen geslaagd seizoen", aldus Kees Luijckx. El Khayati heeft wel genoten van de Rotterdammers dit seizoen. "Ik vind dat Feyenoord gewoon echt goede wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen. Het is dat PSV als snel een voorsprong heeft gecreëerd op de ranglijst, maar dit is wel voetbal en de wetten van een topclub. Geen prijs is niet geslaagd."

Bischop vervolgt het gesprek met de gedachte van het negatieve scenario, maar wil benadrukken dat Feyenoord hoe dan ook een goed seizoen heeft gehad. "Het zou dan geen tastbare prijs zijn, maar als je kijkt naar dit seizoen hoe spelers zich hebben ontwikkeld en spelers international zijn geworden. Feyenoord heeft twee keer ruim van Ajax gewonnen, qua puntenaantal ongeveer hetzelfde als vorig seizoen en ook redelijk tot goed gedaan in Europa, zeker in de Champions League."

"Heel veel mensen vergeten wel dat Feyenoord in de laatste vijfentwintig jaar twee keer in de Champions League heeft gevoetbald", gaat de voormalig clubwatcher van Feyenoord verder als het gaat over de Champions League. "Het is een onervaren ploeg en dan zit je in een poule met Atlético waar je dan twee keer van verliest, maar zeker in Madrid is dat met opgeheven hoofd. Dan heb je de pech dat je uit bij Lazio verliest. Als je vooraf had gezegd dat Feyenoord derde zou worden, denk ik dat niemand dat gek had gevonden."

Yankuba Minteh
De afgelopen weken is er in ieder geval één iemand die een hele goede indruk maakt en dat is Yankuba Minteh. Luijckx denkt dat het verstandig is als Feyenoord hem volgend seizoen huurt. "Hij heeft nu zijn gewenningsperiode gehad en het kan zomaar zijn dat hij Feyenoord volgend seizoen echt naar een hoger niveau kan brengen." Bischop benadrukt dat de Rotterdammers daar liever wel een gekochte speler zien, maar Vincent Schildkamp schetst een ander scenario "Als je één positie hebt waar je weet dat je een speler kunt halen die het verschil maakt, dat hij dan gehuurd is moet je accepteren. Als je op tien andere posities gekochte spelers hebt, kan je die ontwikkelen."

"Feyenoord heeft jarenlang geen spelers kunnen verkopen, sterker nog, er moest altijd geld bij. Toen dachten ze op een gegeven moment van 'we moeten spelers halen die we kunnen doorontwikkelen'. Vaak zijn de grote transfersommen juist bij aanvallers. De laatste jaren hebben ze met bijvoorbeeld Dessers spelers gehuurd, waar je dan niks voor krijgt." Dat Slot vasthoudt aan Gimenez in de aanval heeft hier ook mee te maken. De Rotterdammers willen de Mexicaan voor een goed bedrag verkopen.

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties